Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

Zakatistovs vēlas, lai mediji "pieliek punktu" jautājumam par Petravičas vīra uzņēmumu

© F64 Photo Agency

Politiskā spēka "KPV LV" frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs pirmdien pēc koalīcijas partiju sadarbības sanāksmes mediju pārstāvjus aicināja "pielikt punktu" jautājumam par labklājības ministres Ramonas Petravičas (KPV LV) vīra uzņēmumu.

Medijos iepriekš izskanēja informācija, ka Valsts ieņēmumu dienests ir saņēmis ziņojumus par iespējamiem pārkāpumiem nodokļu jomā uzņēmumā "Monēta", kurā finanšu vadītājas amatu ieņēmusi Petraviča, bet uzņēmuma īpašnieks ir viņas vīrs. Pati Petraviča šos pārmetumus kategoriski noraidījusi.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pirmdien žurnālistiem atzina, ka viņš nav runājis ar Petraviču par medijos izskanējušo informāciju par viņas vīra uzņēmumu, tomēr premjers pauda uzticību valsts kompetentajām iestādēm, kuras lēmušas piešķirt ministrei pielaidi darbam ar valsts noslēpumu.

"Acīmredzot vērtējums piešķirt ir pozitīvs. Ja tas ir beidzies pozitīvi, tad no mana viedokļa šis jautājums ir atrisināts un pielaide nu ir visiem ministriem, tādējādi varam turpināt uzsākot darbu," sacīja Kariņš.

Arī Zakatistovs pauda gandarījumu, ka Petravičai ir piešķirta pielaide darbam ar valsts noslēpumu, vienlaikus viņš vērsās pie mediju pārstāvjiem "ar saprāta vēsti".

"Ir lietas, ko var nosaukt par svarīgām, ir lietas, ko var nosaukt par, iespējams, mazāk svarīgām. Petravičas gadījumā redzējām saceltu morālo paniku par, iespējams, jautājumiem, kas tagad ir izvērtēti un ir sniegta atbilde. Es būtu pateicīgs, ja mēs ar veselo saprātu skatītos un novērtētu to, ka pielaide nozīmē pielaidi," norādīja Zakatistovs.

Vaicāts, vai viņš varētu aicināt Petraviču skaidrot izskanējušo informāciju par ministres vīra uzņēmumu, Zakatistovs tomēr aicināja pielikt punktu šim jautājumam. "Jums ir jārunā ar Satversmes aizsardzības biroju par principiem, kas viņiem ļauj piešķirt pielaidi. Pielaide ir dota un, manuprāt, punkts ir pielikts," uzsvēra politiķis.

Jau ziņots, ka Satversmes aizsardzības birojs (SAB) nolēmis izsniegt labklājības ministrei Ramonai Petravičai (KPV LV) speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumam, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts kancelejā.

Pārējiem Krišjāņa Kariņa (JV) valdības ministriem SAB jau iepriekš izsniedzis pielaidi valsts noslēpumam. Kariņa valdību Saeima apstiprināja 23.janvārī un kopš ziemas SAB vērtēja Petravičas atbilstību pielaides saņemšanai.