Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Politika

Melbārde EP vēlas strādāt Kultūras un izglītības komitejā

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

No nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Eiropas Parlamentā (EP) ievēlētā kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) uzskata, ka vislielāko ieguldījumu varētu dot EP Kultūras un izglītības komitejā.

Melbārde norādīja, ka EP kopā ar Robertu Zīli (VL-TB/LNNK) darbosies Eiropas Konservatīvo un reformistu politiskajā grupā.

"Vislielāko ieguldījumu es varētu dot, strādājot Kultūras un izglītības komitejā, kur būtiski uzdevumi ir Eiropas izglītības telpas veidošana un atbalsta nodrošināšana Eiropas kultūras daudzveidībai, īpašu uzmanību veltot mazo kultūras un valodas telpu stiprināšanai, tajā skaitā digitālā vidē," pauda jaunievēlētā EP deputāte.

Viņa norādīja, ka tāpat Mediju apakšprogrammas ietvaros ir būtiski iestāties par jauniem pasākumiem žurnālistu atbalstam un mobilitātei. Savukārt "Erasmus+" programmas ietvaros nozīmīgi ir medijpratības un kritiskās domāšanas jautājumi. Lielāka uzmanība pievēršama jauniešu pilsoniskai izglītībai un līdzdalībai, īpaši Eiropas Savienības (ES) nākotnes kontekstā. Parlamenta dienas kārtībā aktuāli jātur arī vēstures un sociālās atmiņas jautājumi.

"Kā otro komisiju apsveru Vides komisiju vai Iekšējā tirgus un patērētāju aizsardzības komisiju, bet par to vēlos vēl diskutēt politiskās grupas ietvaros. Tāpat ir lietderīgi grupu izvēles saskaņot ar citiem Latvijas deputātiem, lai Latvijas balss pārstāvēta pēc iespējas vairākās komisijās," uzsvēra kultūras ministre.

Savukārt par biroja izveidi Melbārde plāno rūpēties tuvāko nedēļu laikā, konsultējoties ar Zīli.

Kā ziņots, vislielāko atbalstu - ap 26% - EP vēlēšanās saņēmusi "Jaunā Vienotība". Par "Saskaņu" nobalsojuši aptuveni 17,5% vēlētāju, bet par VL-TB/LNNK - ap 16,4% vēlētāju. Apvienību "Attīstībai/Par!" atbalstījuši ap 12,4% vēlētāju, bet partiju "Latvijas Krievu savienība" - ap 6,3% balsstiesīgo.

Līdz ar to EP ir ievēlēts Valdis Dombrovskis (JV), Sandra Kalniete (JV), Nils Ušakovs (S), Andris Ameriks (GKR/S), Roberts Zīle (VL-TB/LNNK), Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), Ivars Ijabs (AP) un Tatjana Ždanoka (LKS).