Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Politika

Ždanoka EP vēlas strādāt Nodarbinātības un sociālo lietu un Lūgumrakstu komitejās

© Dmitrijs Šuļžics/F64 Photo Agency

No politiskās partijas "Latvijas Krievu savienība" (LKS) Eiropas Parlamentā (EP) ievēlētā Tatjana Ždanoka eiroparlamentā vēlas strādāt Nodarbinātības un sociālo lietu un Lūgumrakstu komitejās.

Politiķe aģentūrai LETA arī pastāstīja, ka plāno turpināt darbu EP partijā "Eiropas brīvā alianse".

Jaunajā EP sasaukumā Ždanoka turpināšot cīņu pret politisko vajāšanu un noklausīšanās organizēšanu.

Kā sacīja Ždanoka, ka viņas biroju Rīgā vadīs LKS biedrs Miroslavs Mitrofanovs, savukārt padomnieku vārdus vēl neatklāja.

Iepriekš intervijā aģentūrai LETA Ždanoka sacīja, ka Eiropas Savienībā (ES) ir jānodrošina lielāka līdzība starp valstīm sociālo tiesību jomā.

Ždanoka uzskata, ka būtu jāievieš piemaksas noteiktu profesiju pārstāvjiem un to varētu darīt no citu ES dalībvalstu līdzekļiem. Pēc viņas domām, ir jāpalielina arī ES budžets. To varot veidot ne tikai no tiešām dalībvalstu iemaksām, bet arī no nodokļiem vai nodevām, piemēram, par banku pārskaitījumiem u.tml. Tāpat Ždanoka uzskata, ka nepieciešama minimālās iztikas normas iestrāde un fiksēšana visā ES.

Kā ziņots, vislielāko atbalstu - ap 26% - EP vēlēšanās saņēmusi "Jaunā Vienotība". Par "Saskaņu" nobalsojuši aptuveni 17,5% vēlētāju, bet par VL-TB/LNNK - ap 16,4% vēlētāju. Apvienību "Attīstībai/Par!" atbalstījuši ap 12,4% vēlētāju, bet partiju "Latvijas Krievu savienība" - ap 6,3% balsstiesīgo.

Līdz ar to EP ir ievēlēts Valdis Dombrovskis (JV), Sandra Kalniete (JV), Nils Ušakovs (S), Andris Ameriks (GKR/S), Roberts Zīle (VL-TB/LNNK), Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), Ivars Ijabs (AP) un Ždanoka.