Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Politika

Bordāns: Bez JKP šī valdība nepastāvēs

© F64

Bez Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Krišjāņa Kariņa (JV) valdība nepastāvēs, šorīt Latvijas Radio paziņoja JKP līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns, komentējēt koalīcijas partneru mazo entuziasmu atbalstīt viņa ierosinājumu vērtēt ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera atbilstību amatam.

Bordāns koalīcijas partneriem vēlot drosmi, jo viņi divas reizes apstiprinājuši Kalnmeieru amatā, "paši nebūdami par to priecīgi".

Ja Bordāns nesaņems koalīcijas atbalstu, atkāpties viņš negrasoties. Ja vairākums nepiekrīt, tas nenozīmē, ka mazākumam nav taisnība, paziņoja politiķis.

Taujāts, vai tiesiskā valstī būtu normāli, ka līdzās strādā tieslietu ministrs un ģenerālprokurors, kuram ministrs izteicis neuzticību, Bordāns izteicās, ka "tiesiska valsts" esot "tādi mistiski vārdi". "Kurā brīdī jūs jūtaties kā tiesiskā valstī?" retoriski vaicāja Bordāns.

Skaidrojot, kāpēc nolēmis vērsties pret Kalnmeieru, Bordāns izteicās, ka tas nepieciešams, jo sabiedrībā esot nostiprinājies viedoklis, ka augstākās amatpersonas ir nesodāmas. Tāpat esot vērojama ilgstoša neticības tieslietu sistēmai, par ko varot pārliecināties, izejot uz ielas un pajautājot viedokli cilvēkiem.

Bordāns tieši neatbildēja uz jautājumu, vai tiesiskās vides sakārtošana nav pašas Tieslietu ministrijas atbildība. Vēlāk viņš gan piebilda, ka tieslietu ministram nav tiesību pārbaudīt konkrētas krimināllietas.

JKP līderis noliedza, ka vērstos pret Kalnmeieru tīri politiski, bez pamatojuma ar faktiem, jo viņa paustās nostājas pamatā esot virkne faktu. Politiķis uzsvēra, ka Kalnmeiera darba izvērtēšanu rosinājis likumā noteiktā kārtībā. Viņš arī aicinot sabiedrību vērtēt, "vai esmu pieņēmis pareizu vai nepareizu lēmumu".