Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

Medijs: Vācijas politiķi okupēto Krimu apmeklējuši, izmantojot diplomātiskās pases

© F64

Trīs Vācijas galēji labējās partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) deputāti izmantojuši diplomātiskās pases, lai apmeklētu ekonomikas forumu Krievijas okupētajā Krimā, piektdien vēsta laikraksts "Bild".

Šādi rīkojoties, deputāti varētu būt pārkāpuši aizliegumu, kas diplomātiskās pases liedz izmantot privātiem braucieniem, norāda laikraksts.

Viens no deputātiem Udo Hemmelgarns laikrakstam apstiprināja, ka okupētajā teritorijā ieradies bez Krievijas vīzas, izmantojot diplomātisko pasi.

Atbilstoši "Bild" informācijai analoģiski rīkojušies vēl divi parlamentārieši.

Ukrainas vēstniecība Vācijas Ārlietu ministrijai izteikusi protestu.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 13 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.