Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

Jaunā konservatīvā partija apgalvo, ka Ābols no partijas izslēgts, nevis aizgājis pats

© Dāvis Ūlands/ F64 Photo Agency

Viens no partijas dibinātājiem - Gundars Ābols - no partijas tika izslēgts, nevis aizgāja pats, apgalvots Jaunās konservatīvās partijas paziņojumā sociālajā vietnē "Twitter".

Partija norāda, ka lēmums par Ābola izslēgšanu no partijas pieņemts 13.maijā, bet viņš personīgi par lēmumu tika informēts 15.maijā.

Līdztekus paziņojumam partija publicējusi arī e-pastu, kurā Ābolu par partijas lēmumu informē. Tajā norādīts, ka Ābols izslēgts pamatojoties uz partijas statūtu pantu, kas nosaka, ka biedrs tiek izslēgts no partijas, ja viņš nodarījis tai būtisku kaitējumu.

Kā ziņots, iebilstot pret Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderu un ministru rīcību, no JKP izstājies partijas dibinātājs, kādreizējais valdes loceklis, SIA "LDz Loģistika" valdes priekšsēdētājs Gundars Ābols.

Intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta avīze" Ābols paziņoja par šādu rīcību un kā iemeslu min to, ka partijas spice "mīda kājām" sākotnēji sludinātos ideālus, lai gan pēdējais piliens esot bijis viņa partijas biedra, satiksmes ministra Tāļa Linkaita nepieņemamā rīcība, kad tika izteikta neuzticība trīs uzņēmuma "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) valdes locekļiem.