Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Politika

Artuss Kaimiņš par Levitu: toreiz un tagad

© facebook.com/ Artuss Kaimiņš

Šī gada 9.maijā koalīcijas politiķi oficiāli izvirzīja Eiropas Savienības tiesas tiesnesi Egilu Levitu par Valsts prezidenta amata kandidātu. Lai gan E.Levits jau pirms iepriekšējām prezidenta vēlēšanām bija viens no pretendentiem uz augsto amatu, tomēr toreiz par valsts pirmo personu kļuva kādreizējais aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis. Tiesa, šajā visā sava loma ir arī partijas "KPV LV" deputātam Artusam Kaimiņam, kurš 2015.gadā atteicās balsot par E.Levitu, taču šogad ir viens no tiem, kurš sola atdot savu balsi prezidenta vēlēšanās tieši par šo kandidātu.

Iesniegumu par Levita izvirzīšanu parakstīja Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK), Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), Juta Strīķe (JKP), Dagmāra Beitnere-Le Galla (JKP), Daniels Pavļuts (AP), Vita Anda Tērauda (AP), Artuss Kaimiņš (KPV LV), Aldis Blumbergs (KPV LV), Arvils Ašeradens (JV) un Ainars Latkovskis (JV).

Lai gan vēl pirms četriem gadiem partijas "KPV LV" politiķis Artuss Kaimiņš norādīja, ka pārnestā nozīmē E.Levita kungs ir tālu no Latvijas un nezina mūsu valsts problēmas, tagad viņš ir tas, kurš publicē bildes, ka ir viens no tiem, kurš parakstījies, ka izvirza šo kandidātu Valsts prezidenta amatam.

Arī par "KPV LV" opozicionāru dēvētais Aldis Gobzems nekautrējas norādīt, cik ļoti A.Kaimiņa viedoklis par konkrēto prezidenta amata kandidātu bijis atšķirīgs tam, kā Kaimiņa kungs rīkojies šobrīd.

"Bija tāda Artusa kamera. Bija tādi vārdi, kā - esmu pret koalīcijas prezidentu, bet Latvijas valsts prezidentu. Bija arī argumenti, kāpēc Levitam noteikti nē, jo pārāk tāls. Bija arī skriešana pakaļ kandidātam Levitam, kurš kameras īpašnieku sauca par meli. Viss bija. Pirms četriem gadiem. Pirms kalpošanas Vienotībai un Kampara OIK tumbočkai. Par visu vide," sociālajā tīklā facebook raksta A.Gobzems.

Savukārt, politiķa A.Kaimiņa sociālā tīkla facebook profilā publicēts foto, kurā viņš sarokojies ar E.Levitu un norādījis, ka parakstījies, ka izvirza viņa kandidatūru Valsts prezidenta amatam.

Jau vēstīts, ka cīņa par Valsts prezidenta amatu šobrīd sola iesaistīties trīs kandidāti- oalīcijas virzītais Eiropas Savienības tiesas tiesnesis Egils Levits, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) virzītais tiesībsargs Juris Jansons un dažu "KPV LV" iekšējās opozīcijas deputātu atbalstītais parlamentārietis Didzis Šmits (KPV LV).
Saeimas Prezidijs ceturtdien nolēma, ka Valsts prezidenta vēlēšanas notiks 29.maijā.