ZZS kopīgi Valsts prezidenta amatam virza Jansonu

© Oksana DŽADANA, F64 Photo Agency

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas deputāti Valsts prezidenta amatam ceturtdien, 9. maijā, vienojās virzīt pašreizējo tiesībsargu Juri Jansonu.

Tiekoties ar J.Jansonu, ZZS Saeimas frakcijas deputāti pārrunāja viņa redzējumu un iespējamās prioritātes, pildot valsts augsto amatu. Kā atzina J.Jansons, viena no būtiskām viņa darbības jomām līdz šim, un arī gadījumā, ja tiktu ievēlēts Valsts prezidenta amatā, būtu cilvēktiesību un sociālās vienlīdzības jautājumi.

ZZS Saeimas frakcijas deputāti atzinīgi novērtēja J.Jansona paveikto tiesībsarga amatā, norādot uz spēju panākt vairāku sabiedrībai nozīmīgu jautājumu risināšanu, kā arī aktualizēt jomas, kurām būtu jāpievērš papildu uzmanība.

Ar J.Jansonu ZZS deputāti diskutēja par daudziem valsts attīstībai būtiskiem aspektiem, tai skaitā uzklausot viņa redzējumu par valsts aizsardzību un ārpolitiku, Latvijas interešu aizstāvību, tautsaimniecības stiprināšanu, vides aizsardzību, izglītību u.c.

Pēc tikšanās ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze iesniedza Saeimā deputātu parakstītu iesniegumu par J.Jansona izvirzīšanu Valsts prezidenta amatam.

Vienlaikus pēc ZZS Saeimas frakcijas deputātu iniciatīvas ir sagatavots 34 parlamentāriešu iesniegums ar ierosinājumu Saeimas ārkārtas sēdi Valsts prezidenta ievēlēšanai sasaukt 5. jūnijā. ZZS uzskata, ka jābūt pietiekamam laikam, lai izvērtētu augstajam amatam izvirzītās kandidatūras un notiktu pārdomātas diskusijas sabiedrībā.

Politika

Nacionālā apvienība (NA) sākusi vākt parakstus, lai nosūtītu divus Saeimas deputātus no partijas "Stabilitātei" frakcijas - Jefimiju Klementjevu un Viktoru Pučku - uz valsts valodas prasmes pārbaudi, jo neesot pārliecības par viņu latviešu valodas zināšanām tādā līmenī, lai varētu pildīt deputāta pienākumus.

Svarīgākais