Ārlietu ministrs: EP vēlēšanās daži kandidāti sola absolūtas muļķības

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu kampaņā daži kandidāti sola absolūtas muļķības, šādu viedokli telekanālā LNT pauda ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Ministrs atzīmēja, ka tikai kā muļķības var novērtēt, piemēram, solījumus par Eiropas Savienības (ES) pensiju fondu vai algu palielināšanu skolotājiem no Eiropas naudas līdz 3000 eiro. Šādos apstākļos mazinoties sabiedrības uzticēšanās politiķiem, kuriem nākamajā EP sasaukumā nākšoties "strēbt to, kas pašlaik tiek savārīts".

Rinkēvičs domā, ka EP deputāti daudz var ieguldīt darbā pie nākamā ES daudzgadu budžeta, kur Latvijai ir svarīgi, lai tas turpina dot ieguldījumu dzīves līmeņa izlīdzināšanā ES.

Pēc ministra domām, Eiropai nereti ir visai slikts tēls sabiedrības acīs, jo politiķi bieži sliktos lēmumus vai norises cenšas "norakstīt" uz ES līmeņa lēmumiem.

Politiķis gan ir pārliecināts, ka ES nav vērtējama negatīvi, ko apliecinot Lielbritānijas svārstīšanās "Brexit" jautājumā, proti, nespēja izstāties liecinot, cik svarīga valstīm ir ES, pat ja atbalsts dalībai tajā nav pārāk augsts.

Svarīgākais