Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

Partijas "KPV LV" deputāti cer uz sadarbību ar Eiropas Tautas partiju, ja tiks ievēlēti EP

© Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency

Partijas "KPV LV" deputāti, ja tiks ievēlēti Eiropas Parlamentā (EP), cer uz sadarbību ar Eiropas Tautas partiju, bet šī politiskā grupa vēl vērtēs, ar kuru valstu deputātiem tā sadarbosies EP nākamajā sasaukumā, pastāstīja "KPV LV" vēlēšanu saraksta līderis, pašreizējais Saeimas deputāts Kaspars Ģirģens.

"Vispirms mums ir jātiek ievēlētiem EP, pēc tam notiks detalizēta saruna par pievienošanos konkrētai politiskajai grupai, vērtējot, kurā politiskajā grupā mūsu deputāti varētu dot lielāko pienesumu Latvijai," atzina Ģirģens.

Bieži tiek apgalvots, ka no Latvijas ievēlēto astoņu deputātu balsīm nav lielas ietekmes EP, tāpēc viens no "KPV LV" mērķiem esot pastiprināt sadarbību EP ar deputātiem no Lietuvas un Igaunijas, kas varētu palielināt Latvijas eiroparlamentāriešu ietekmi. "Mums ir vairākas vienādas problēmas, piemēram, nevienlīdzīgi atbalsta maksājumi lauksaimniekiem. Iespējams, mūsu grupai varētu pievienoties arī kādu citu valstu deputāti, kuru valstīm ir līdzīgas problēmas. Mēs dzīvojam līmenī, kas ir zemāks nekā vidēji ES. Šī problēma Baltijas valstīm ir kopīga. Tāpēc es uzskatu, ka mums būtu jāsāk ciešāk strādāt kopā," uzsver Ģirģens.

"KPV LV" priekšvēlēšanu programmā liela uzmanība tiek veltīta jaunatnei, tās izglītībai, prasmēm un mobilitātei. Kvalitatīva izglītība nodrošinās ES par konkurētspējīgāko, dinamiskāko un uz zināšanām vērstāko sabiedrību pasaulē, uzskata partija. "KPV LV" liek uzsvaru uz digitālajām prasmēm, tā veidojot ciešāku saiti starp izglītību, tehnoloģijām un inovācijām, kas veicina personu mobilitāti.

"Šobrīd, tāpat kā pirms 13.Saeimas vēlēšanām, mēs braucam tikties ar vēlētājiem reģionos, izmantojot videomateriālus, skaidrojam savas partijas programmatiskās nostājas. Savu nostāju partija skaidros arī videomateriālos. Internets ir viena no mūsu priekšvēlēšanu aģitācijā izmantotajām platformām. Reklāmas bukletu, žurnālu un laikrakstu izdošana ir dārgs pasākums, ko neizmantosim," par plānotajām aģitācijas aktivitātēm pastāstīja Ģirģens.