Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika

Jaunā koalīcija parādījusi augstākus rezultātus par cerēto, atzīst Baldzēns

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Jaunā valdība un koalīcijas partijas pakāpeniski pieslīpējušas savu darbu, parādot augstākus rezultātus, nekā sākotnēji cerēts, vērtējot valdības darbus tās pirmajās 100 dienās, sacīja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Egils Baldzēns.

Viņš norādīja, ka kopīgā darbā ir nodrošināts atalgojuma pieaugums sociālajiem darbiniekiem un mediķiem, tāpat nodrošinātas papildu garantijas iekšlietu dienestu amatpersonām. Vienlaikus, pēc Baldzēna teiktā, nopietna problēma valdošajai koalīcijai ir pedagogu darba samaksas palielināšana.

Baldzēns sacīja, ka jaunais premjers Krišjānis Kariņš (JV) ir virzīts uz kompromisu panākšanu un cenšas būt mediators starp partijām un sociālajiem partneriem, lai gan arī pašam premjeram esot savs viedoklis.

LBAS priekšsēdētājs sacīja, ka pagaidām gan koalīcija nestrādā kā absolūti viena komanda, jo katrs pārstāv arī savas partijas nostāju, kaut "pieslīpēšanās" esot notikusi. Baldzēns arī uzskata, ka negaidītiem pārsteigumiem koalīcijas darbā nevajadzētu būt, kaut gan esot grūti prognozēt, kā partijas darbosies nākamā gada budžeta veidošanas procesā.

Baldzēns norādīja, ka no politiķiem turpmāk sagaida virzīšanos minimālās algas un neapliekamā minimuma palielināšanas virzienā. Tāpat, Baldzēna ieskatā, būtiski strādāt sociālās nevienlīdzības mazināšanai Latvijā.

LBAS vadītājs norādīja, ka svarīgi būtu strādāt tā, lai darbinieki paliktu Latvijā, nevis izvēlētos strādāt ārpus tās, valstīs, kur var nopelnīt vairāk. Darba samaksas pieauguma Latvijā būtu jābūt tādam, lai tas motivētu cilvēkus palikt Latvijā, uzskata Baldzēns.