Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

"Runa bija izcila!" Komentētāji slavē Kariņa uzstāšanos EP

© REUTERS/ SCANPIX

Trešdien, 17.aprīlī, Latvijas ministru prezidents Krišjānis Kariņš uzstājās ar uzrunu Eiropas parlamentā. Pēc tās mikroblogošanas vietnē twitter latviešu politiķim veltīti cildinoši vārdi.

"Deputāti, stāvot kājās, aplaudē Kariņam. Spīkers atzīst, ka Krišjānis ir ļoti populārs EP. Junkers, citējot klasiķus, atzīst, ka Krišjāņa Kariņa runa bija izcila. Es neatminos šādu godu un popularitāti Vējonim vai Kučinskim," mikroblogošanas vietnē twitter pēc premjera uzrunas, kas veltīta Eiropas nākotnei raksta Ilgvars Imša.

Tāpat tiek norādīts, ka K.Kariņš savā izcilajā runā stāstījis gan par Latvijas vēsturi, mūsu valodu, Latvijas lomu Eiropā, Latvijas finanšu sistēmu, Eiropas nākotni. "Izcila uztāšanās ... Neatminos, kad būtu lepojies ar savu MP," uzsver komentētājs.

Arī Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere velta cildinošus vārdus K.Kariņam. "Izcila mūsu "Jaunās Vienotības" premjera Strasbūrā. Lieliska programma Eiropas nākotnei un likumsakarīgi pēc uzrunas - kājās stāvošo aplausi."

Tiesa, latviešu žurnāliste Ilze Nagle norāda, ka laikā, kad Latvijas premjers sācis uzrunu, Eiropas Parlamenta zāle bijusi pustukša.

Arī citi uzrunas tiešraides vērotāji, piemēram, pamanījuši, cik "ļoti" premjera teiktais interesējis kaut vai mūsu valsts pārstāvjiem Eiropas Parlamentā. "Interese nekāda, ne no kolēģiem, ne žurnālistiem. Pat Šadurskis spēlē ''spēlītes'' telefonā."

Jāatgādina, ka ietekmīgais ASV medijs "Politico" vēl nesen Latvijas premjeru K.Kariņu iekļāva 40 ietekmīgāko Eiropas Parlamenta (EP) deputātu sarakstā.