Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Politika

Brigmanis uzskata, ka ZZS joprojām ir spēcīga apvienība

© Rūta Kalmuka/ F64 Photo Agency

Arī pēc neveiksmīgajām 13.Saeimas vēlēšanām Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) joprojām ir spēcīga apvienība, kas spēj piedāvāt saprātīgus risinājumus, šodien Jelgavā Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongresā vērtēja LZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Brigmanis pauda pārliecību, ka ZZS izdosies tikt galā ar šo situāciju, ko apliecinot tas, ka partijas rindas papildinās. Viņš atzina, ka Zaļo un zemnieku savienības vadītās valdības sniegums nav bijis tāds, kādu to sagaidīja vēlētāji.

Reizē ZZS paveikusi arī pozitīvus darbus, tajā skaitā augusi minimālā alga, tāpat prioritāte bija veselība, kurai par 200 miljoniem eiro palielināts finansējums, pauda LZS priekšsēdētājs. Viņš gan norādīja, ka jautājums ir, vai attiecīgie līdzekļi ir pareizi ieguldīti un vai reformas tiks īstenotas pareizajā virzienā.

Brigmanis norādīja, ka salīdzinoši augstie reitingi bija iemidzinājuši partijas modrību, tāpat klupšanas akmeņi bija reformu veikšana, kas nebija pienācīgi izskaidrotas, pārāk maz uzklausīti partijas biedri un nav ticis novērtēts iedzīvotājos valdošais noskaņojums.

Politiķis akcentēja, ka nepieciešami skaidri ideoloģiskie uzstādījumi, partijas kadru atjaunošana jeb paaudžu nomaiņa, jāprecizē arī sadarbība ar partneriem. LZS vadītājs norādīja, ka partijas nākotni joprojām redz ZZS sastāvā.

Šodien LZS kongresā tiks vēlēts partijas priekšsēdētājs un valde.