Pūce piektdien paziņos, vai Ušakovs tiks atstādināts no amata

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) piektdien preses konferencē informēs par pieņemtajiem lēmumiem attiecībā uz Rīgas domi, informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Pasākumā paredzēts izklāstīt Rīgas domē veiktās juridiskās pārbaudes galarezultātus un pieņemtos lēmumus par domes darba novērtējumu, norādīja ministrijā.

Preses konferencē piedalīsies arī ministrijas valsts sekretāra vietnieks reģionālās attīstības jautājumos Aivars Draudiņš. Tā notiks ministrijas telpās Peldu ielā 25, 1.stāva, 101.telpā, plkst.10.

Kā ziņots, VARAM konstatējusi virkni iespējamu likumu pārkāpumu pašvaldības SIA "Rīgas satiksmes" uzraudzībā un Rīgas domes darbā, par kuriem Rīgas mēram Nilam Ušakovam (S) bija jāsniedz paskaidrojumi.

Paskaidrojumu sniegšanai tika dota nedēļa laika, un pēdējais termiņš bija 28.marts.

Ušakovs aizvadītajā nedēļā nosūtījis atbildes vēstuli pa pastu. Viņš uzskata, ka ir atspēkojis visus Pūces izteiktos pārmetumus par savu darbību.

Ušakovs žurnālistiem arī pauda viedokli, ka Pūces sagatavotais pieprasījums sniegt paskaidrojumus bija juridiski vājš un politizēts.

Tikmēr Pūce norādījis, ka viņu Ušakova publiskie izteikumi nepārsteidz .

VARAM juristi šonedēļ pabeigs izvērtēt Ušakova sniegtās atbildes, aģentūrai LETA trešdien pastāstīja Pūce. Pēc tam ministrs pieņems lēmumu par turpmāko rīcību attiecībā ar Ušakovu.

Politika

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais