Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

"Jaunā Vienotība" nevirzīs savu prezidenta kandidātu

© Dmitrijs Šuļžics/F64 Photo Agency

"Jaunā Vienotība" (JV) nevirzīs savu kandidātu Valsts prezidenta amatam un mēģinās panākt koalīcijā vienošanos par vienu kandidātu, sacīja politiķis Arvils Ašeradens.

Ašeradens uzsvēra, ka JV ir ļoti svarīgi koalīcijas stabilitāte, tāpēc politiskais spēks šajā situācijā savu kandidātu nevirzīs. JV ņems vērā pārējo koalīcijas partiju pozīcijas, un nākamās nedēļas laikā mēģinās panākt vienprātību koalīcijā par vienotu kandidātu, teica Ašeradens.

JV vēl plāno tikties ar Eiropas Savienības Tiesas tiesnesi Egilu Levitu, kurš varētu kandidēt uz prezidenta amatu. Tad JV arī formulēs savu nostāju par viņa kandidatūru.

Jau ziņots, ka Levita kandidatūrai iepriekš atbalstu paudusi nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Jaunā konservatīvā partija.

Valdošās koalīcijas partijas cer līdz 15.aprīlim vienoties par kopīgu kandidātu Valsts prezidenta amatam, iepriekš sacījis Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Kariņš februārī sacīja, ka politiķi vienojušies par kritērijiem, kādiem jāatbilst prezidenta amata kandidātiem, proti, ka kandidātam jābūt ar nevainojamu reputāciju, spējīgam pārstāvēt Latviju starptautiski, labi jāizprot demokrātija, jābūt redzējumam par valsts ekonomisko attīstību un nācijas attīstību.

Valsts prezidenta vēlēšanas notiks pavasara otrajā pusē.