Finanšu ministrs nesīs uz Saeimu 2019.gada budžetu

© F64

Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) šodien Saeimā iesniegs 2019.gada budžetu, informēja Finanšu ministrijā.

Reirs no Finanšu ministrijas uz Saeimu budžeta portfeli nesīs plkst.9.50, lai jau tradicionāli nodotu valdības sagatavoto nākamā gada valsts budžeta likumprojektu izskatīšanai Saeimā.

Budžeta likumprojekta un tā pavadošo likumprojektu iesniegšanas pasākums Saeimā notiks plkst.10.

No plkst.10.30 Saeimas nama Dāvanu zālē paredzēts Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (VL-TB/LNNK) un finanšu ministra mediju brīfings.

Budžeta portfeļa nešana no Finanšu ministrijas uz Saeimu ir tradīcija, kas tika aizsākta 1997.gadā. Šogad portfelis tiks nests 21.reizi.

Tradīciju ieviesa bijušais finanšu ministrs Roberts Zīle (VL-TB/LNNK). Viņš atvēlēja personīgo darba portfeli, lai Saeimā nogādātu 1998.gada budžetu.

Tagadējais ministrs Reirs portfeli nesīs trešo reizi. Finanšu ministri Oskars Spurdziņš un Andris Vilks visbiežāk ir nogādājuši portfeli Saeimā - katrs četras reizes.

Jau ziņots, ka 2019.gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi plānoti 9,2 miljardu, bet izdevumi 9,4 miljardu eiro apmērā. Pamatbudžetā plānotie ieņēmumi veido 6,4 miljardus, bet izdevumi 6,8 miljardus eiro. Savukārt speciālajā budžetā ieņēmumi plānoti trīs miljardu eiro, bet izdevumi 2,8 miljardu eiro apmērā.

2019.gada vispārējās valdības budžeta deficīts plānots 0,5% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP). Savukārt IKP pieaugums 2019.gadā prognozēts 3% apmērā.

Svarīgākais