Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

Ijabs, Rubesa un Ilvesa- Attīstībai/Par! līderi Eiropas vēlēšanās

© Annija Meikšāne/ F64 Photo Agency

Šodien partiju apvienības “Attīstībai/Par!” konferencē tiks apstiprināta Eiropas Parlamenta vēlēšanu programma, kā arī saraksta deputātu kandidāti. “Attīstībai/Par!” saraksta līderi būs politikas zinātnieks Ivars Ijabs, Eiropas biznesa eksperte Baiba Rubesa un kiberdrošības politikas eksperte Ieva Ilvesa.

Ivars Ijabs ir politikas zinātnes doktors, publicists, filozofs un Latvijas universitātes profesors. Viņš ir daudzu zinātnisku un izglītojošu grāmatu un publikāciju autors, kurš savā akadēmiskajā un sabiedriskajā darbā īpaši pievērsies pilsoniskās sabiedrības attīstībai un Eiropas vērtībām.

Baiba Rubesa ir ilggadēja starptautisku uzņēmumu vadītāja un sabiedriska darbiniece. Viņa vadījusi “Statoil” Lavijā un citās pasaules valstīs, Ārvalstu investoru padomi un “Rail Baltica”, kas ir lielākais Eiropas Savienības finansētais projekts Baltijas valstīs.

Ieva Ilvesa ir kiberdrošības speciāliste ar divdesmit gadu pieredzi diplomātijā, aizsardzības politikā un digitālajā pārveidē. Viņai bija noteicoša loma NATO Stratēģiskās komunikācijas centra izveidē Rīgā, Latvijas Kiberdrošības stratēģijas izstrādē. Viņa ir Aizsardzības ministrijas kiberdrošības politikas nodaļas vadītāja un agrāk darbojusies Latvijas un Eiropas Savienības diplomātiskajos dienestos.

Apvienības sarakstā būs četri zinātņu doktori - Ivars Ijabs, Marija Golubeva, Ainārs Dimants, Laima Geikina -, trīs Saeimas deputāti - Marija Golubeva, Inese Ikstena, Arturs Toms Plešs -, kā arī divi Eiropas Savienības institūciju profesionāļi - Adriana Treikule un Gundars Ostrovskis. Tajā iekļauti arī Baltijas liberālo jaunatnes organizāciju tīkla dibinātāja Jeļena Jesajana, Latvijas ārpolitikas institūta pētnieks un ilggadējs Eiropas Latviešu asociācijas vadītājs Aldis Austers, Rīgas domes deputāts, inovāciju un jaunuzņēmumu vadības speciālists Viesturs Zeps, starptautiskās pilsoniskās līdzdalības veicinātājs Miks Celmiņš, Latvijas Tirdzniecības kameras valdes priekšsēdētāja Ilze Krēsliņa un Valsts zāļu aģentūras vadošs darbinieks Sergejs Akuličs. Puse no Apvienības Eiropas vēlēšanu kandidātiem ir sievietes, visiem ir augstākā izglītība un neviens nav agrāk kandidējis Eiropas vēlēšanās.

“Attīstībai/Par!” kā pirmā no Latvijas politiskajiem spēkiem 6. martā Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniegs savu Eiropas vēlēšanu programmu un sarakstu.