Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

Deputāti diskutēs par Bordāna iespējamo kaitējumu Latvijas reputācijai pēc vēstules vēstniecībām

© F64

Saeima šodien skatīs Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātu iesniegto pieprasījumu, kurā tika aicināts izvērtēt iespējamo kaitējumu Latvijas reputācijai pēc tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) nosūtītās vēstules ārvalstu vēstniecībām, kurā viņš sūrojās par kriminālprocesu pret savu partijas biedru Juri Jurašu.

Pieprasījumā Bordānam "par vēstniecībām izsūtīto vēstuli, apšaubot Latvijas tieslietu sistēmas kompetenci un neatkarību", ZZS deputāti pieprasa iepazīstināt Latvijas sabiedrību ar vēstules tekstu un nosaukt vēstniecības, kurām vēstule nosūtīta.

Parlamentārieši tāpat prasa izskaidrot, kāpēc notika vēršanās pie vēstniecībām, kā arī izvērtēt Bordāna kā augstas valsts amatpersonas atbildību, sniedzot vēstulē subjektīvu izklāstu par notikumiem un tiesībsargājošo institūciju darbības novērtējumu.

Pieprasījumu komisija iepriekš apsprieda šo jautājumu un atzina to par noraidāmu.

Kā ziņots, saistībā ar prokuratūras lūgumu izdot kriminālvajāšanai Jurašu tieslietu ministrs, JKP līderis Bordāns nosūtījis vēstuli citu valstu vēstniecībām.

"Tādējādi viņš vēlējies vērstu uzmanību uz to, ka Latvijā tiesiskie instrumenti var tikt izmantoti negodīgi ar mērķi ietekmēt politisko situāciju valstī", aģentūru LETA par ministra nolūkiem inormēja JKP Saeimas frakcijas konsultants Oskars Muksimovs.

Saeima ir piekritusi Jurašu izdošanai kriminālvajāšanai kriminālprocesā par valsts noslēpuma izpaušanu. Politiķis pats norāda, ka izpaudis informāciju par kukuļa piedāvājumu pēc tam, kad neesot sekojusi reakcija un izmeklēšana no tiesībsargājošo iestāžu puses.