Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Vējonis piedalīsies Minhenes drošības konferencē

© Dāvis Ūlands, F64 Photo Agency

Valsts prezidents Raimonds Vējonis piektdien, 2019. gada 14. un 15. februārī, darba vizītē apmeklēs Vāciju, kur piedalīsies ikgadējā starptautiskajā Minhenes drošības konferencē.

“Minhenes drošības konference sniedz iespējas drošības politikas veidotājiem meklēt un rast risinājumus šodienas drošības izaicinājumiem neformāla dialoga ceļā. Latvijai ir būtiski aktīvi piedalīties NATO un Eiropas Savienības diskusijās par drošības jautājumiem, nevis pasīvi vērot notiekošos procesus,” uzsver Valsts prezidents.

Valsts prezidents atzīmē, ka šodien mēs saskaramies ar īpaši daudziem drošības izaicinājumiem. Ir nepieciešama starptautiska sadarbība aizsardzības jomā gan pret militāriem, gan hibrīdiem izaicinājumiem. Jādomā par iespējamo nestabilitāti, kas saistīta ar bruņojuma ierobežošanas līgumiem. Tāpat klimata pārmaiņu un konfliktu radītās sekas var atstāt ietekmi uz mums visiem.

Darba vīzītes laikā Vācijā, Valsts prezidentam plānota tikšanās arī ar Bavārijas Landtāga prezidenti Ilzi Aigneri (Ilse Aigner).

“Latvijai pastāv lielas iespējas ekonomiskās, kultūras, zinātnes un pētniecības sadarbības paplašināšanai ar Vācijas federālo zemi Bavāriju. Latvijai jāizvērš daudz aktīvāka sadarbība ar Vācijas federālajām zemēm, tādēļ nākamnedēļ, valsts vizītes Vācijā laikā, apmeklēšu arī Hamburgas pilsētu,” atzīmē Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents norāda, ka mūsdienās gandrīz katra ekonomiskās sadarbības joma ir saistīta ar digitālajiem risinājumiem, jaunu tehnoloģiju izstrādi, inovācijām, zinātni un pētniecību. “Pastāv labas iespējas, kā Latvijas un Vācijas uzņēmēji, sadarbojoties šajās jomās, var vairot savu konkurētspēju globālajos tirgos,” atzīmē Raimonds Vējonis.