Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

"Nacionāļi" ar Levita piekrišanu virzītu viņu Valsts prezidenta amatam

© Ģirts Ozoliņš, F64 Photo Agency

Saņemot Eiropas Savienības (ES) Tiesas tiesneša Egila Levita piekrišanu, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, visticamāk, lemtu par viņa kandidatūras virzīšanu Valsts prezidenta amatam, pauda VL-TB/LNNK Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dombrava.

Politiķis skaidroja, ka neredz pamatu ES Tiesas tiesneša kandidatūras nevirzīšanai, ja Levits piekristu šādai iespējai. Viņš akcentēja, ka būtu bijis labi, ja Levits būtu ievēlēts par prezidentu jau pirms četriem gadiem. Sākotnēji gan ir jāsaņem atbilde no paša tiesneša, piebilda politiķis.

VL-TB/LNNK frakcijas vadītāja vietnieks norādīja, ka, ja koalīcija vienotos par vienu kandidātu, tas būtu visvēlamākais variants, kas ļautu izvairīties no pēkšņiem pārsteigumiem un intrigām.

Vaicāts par iespēju atbalstīt pašreizējā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa pārvēlēšanu, politiķis norādīja, ka jau iepriekšējās vēlēšanās nacionālā apvienība neatbalstīja viņa ievēlēšanu, līdzīgi arī tagad politiskajam spēkam nav pamata atbalstīt Vējoņa atkārtotu ievēlēšanu.

Valsts prezidenta vēlēšanas notiks pavasara otrajā pusē.