Vējonis nosoda Bordāna sūdzēšanos vēstniecībām

© F64

Sūdzēties vēstniecībām par to, ka Latvijā kaut kas nav kārtībā, nav pareizi, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" šādu viedokli pauda Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Prezidents atzina, ka valstī ir jāstiprina tiesiskums. Tomēr, ja ir kādas bažas, tad tās ir jārisina valstiski un priekšlikumiem, pirmkārt, jānāk no Tieslietu ministrijas.

Viņaprāt, ir būtiski atcerēties, ka brīdī, kad cilvēks kļūst par amatpersonu, viņa rīcības tiek vērtētas kā amatpersonas rīcības. No šāda aspekta raugoties, situācija nav laba, vērtēja Vējonis.

Prezidents arī norādīja, ka aizvadītajā nedēļā ticies ar vēstniekiem un neviens viņu par šo jautājumu neuzrunāja.

Vējonis arī piebilda, ka esošā valdība šajā brīdī ir labākais variants, pie kā varēja nonākt. Viņaprāt, par labu šim Ministru kabinetam nāk tas, ka tajā aptuveni puse ir "vecie" politiķi un puse jaunie, kas attiecīgi šajā valdībā iemieso pārmaiņas, ko gaidīja vēlētāji.

Kā vēstīts, saistībā ar prokuratūras lūgumu izdot kriminālvajāšanai Saeimas deputātu, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) biedru Juri Jurašu tieslietu ministrs, JKP līderis Jānis Bordāns nosūtījis vēstuli citu valstu vēstniecībām.

Tādējādi viņš vēlējies vērstu uzmanību uz to, ka Latvijā tiesiskie instrumenti var tikt izmantoti negodīgi ar mērķi ietekmēt politisko situāciju valstī, aģentūru LETA informēja JKP Saeimas frakcijas konsultants Oskars Muksimovs.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), lūgts komentēt tieslietu ministra rīcību, nosūtot šādu vēstuli vēstniecībām, ar sava preses sekretāra Sandra Sabajeva starpniecību aģentūrai LETA pauda, ka "Ministru prezidents no tieslietu ministra sagaida izsvērtus risinājumus, kā uzlabot tieslietu sistēmu, un šodien to ir pārrunājis ar Bordāna kungu". Premjers uzskata, ka jautājums par Saeimas deputāta izdošanu kriminālvajāšanai ir parlamenta lēmums. Kariņš uzsver, ka deputātiem ir iespēja iepazīties ar prokuratūras ziņojumu.

Jurašu lūgts izdot kriminālprocesā par valsts noslēpuma izpaušanu kriminālvajāšanai. Lēmumu par deputāta izdošanu Saeima plāno pieņemt šodien.

Svarīgākais