Bijušais RD deputāts publicējis nepatiesu informāciju par Ušakova aizturēšanu

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Bijušais Rīgas domes deputāts Ruslans Pankratovs pirms vairākām stundām sociālajā tīklā facebook publicējis ierakstu, kurā vēsta, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs(KNAB) aizturējis Rīgas domes vadītāju Nilu Ušakovu.

Tāpat ierakstā norādīts, ka KNAB veicis kratīšanu gan mēra darba kabinetā, gan mājās Mežaparkā.

Tiesa, kā zināms, tad Rīgas mērs Nils Ušakovs pēc KNAB veiktās kratīšanas nav aizturēts. Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka kratīšana veikta saistībā ar kādu iepriekš sāktu kriminālprocesu.

Izmeklēšanas iestādē skaidro, ka kriminālprocesā notiek aktīvs izmeklēšanas darbs, nostiprinot procesuālo darbību laikā iegūto informāciju. Detalizētāku informāciju par konkrēto kriminālprocesu KNAB sola sniegt, līdzko tas būs iespējams, nekaitējot izmeklēšanas interesēm.

Savukārt pats Ušakovs žurnālistiem pēc kratīšanām noliedza, ka būtu pastrādājis jebkādus likumpārkāpumus, līdz ar to no Rīgas domes vadības viņš neatkāpsies.

Politika

Nacionālā apvienība (NA) sākusi vākt parakstus, lai nosūtītu divus Saeimas deputātus no partijas "Stabilitātei" frakcijas - Jefimiju Klementjevu un Viktoru Pučku - uz valsts valodas prasmes pārbaudi, jo neesot pārliecības par viņu latviešu valodas zināšanām tādā līmenī, lai varētu pildīt deputāta pienākumus.

Svarīgākais