Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Ģirģena padomnieks būs bijušais iekšlietu ministrs Gulbis

© F64

Bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis būs jaunā iekšlietu ministra Sanda Ģirģena padomnieks, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Gulbis aģentūrai LETA apstiprināja, ka Ģirģens šorīt uzaicinājis viņu uz tikšanos, kuras laikā abi pārrunājuši nozares aktualitātes un prioritātes.

Gulbis jauno ministru pazīstot pietiekami ilgi, taču neatklāja, vai Ģirģens piedāvājis ieņemt amatu ministra birojā. "Tas jums viņam pašam jāprasa," atrunājās bijušais ministrs.

"Mēs apmainījāmies ar viedokļiem par neatliekamajiem darbiem. Viņš izstāstīja savu vīziju, bet es izteicu savas domas. Mēs izrunājām interesantu redzējumu kā panākt lūzumu iekšlietu sfērā un radīt apstākļus kādi tie ir Aizsardzības ministrijā. Es labprāt redzētu, ka iekšlietām tiktu atvēlēts kāds procents no iekšzemes kopprodukta, līdzīgi kā aizsardzības nozarei. Par atvēlamo procentu varētu diskutēt," norādīja Gulbis.

Gulbis jauno iekšlietu ministru raksturoja kā perspektīvu, kurš "tiešām būs raķete".

Gulbis politikā ienāca gadsimta sākumā līdz ar partiju "Jaunais laiks", bet vēlāk tika dibinājis arī savu partiju "Jaunie demokrāti", kurai gan sekmju vēlēšanās nebija. Salīdzinoši nesen viņš pieslējās Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP), no kuras saraksta kandidēja pašvaldību vēlēšanās, bet netika ievēlēts, savukārt pirms mēneša viņš šīs partijas rindas pametis, jo "mēs savādāk skatījāmies uz lietām un pasauli".

Ar Ģirģenu aģentūrai LETA patlaban nav izdevies sazināties.

Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) valdības iekšlietu ministrs Ģirģens trešdien pēc valdības apstiprināšanas aģentūrai LETA atzina, ka nedēļas laikā pabeigs darbu pie sava biroja nokomplektēšanas.