Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Politika

Jaunais satiksmes ministrs nosauc savus pirmos darbus

© F64 Photo Agency

Piektdien, 25. janvārī, satiksmes ministrs Tālis Linkaits uz pirmo tikšanos aicināja nozares kapitālsabiedrību vadību, kā arī tikās ar ministrijas darbiniekiem, lai pārrunātu jaunās valdības galvenās prioritātes satiksmes jomā. Ieskicējot savas darbības principus, T. Linkaits īpaši akcentēja vēršanos pret korupciju un sadarbību ar cilvēku - klientu, pasažieri, kravu pārvadātāju.

Kā pirmos darbus ministrs izcēla Eiropas Savienības finansēto lielo transporta projektu revīziju, taksometru jomas sakārtošanu, kā arī sabiedriskā transporta pārvaldības tīkla sakārtošanu, t.sk. iepirkuma konkursa principu izvērtēšanu.

“Daudz liekāku uzmanību pievērsīsim tam, lai satiksmes nozares infrastruktūra cilvēkiem patiešām būtu ērta. Kritiski izvērtēsim to, kas notiek iepirkumu jomā, jo nav pieļaujama nekāda tolerance pret korupciju un tā sauktajām “shēmošanām”,” uzsvēra T.Linkaits. Ņemot vērā korupcijas skandālu “Rīgas satiksmē”, viņš aicināja ikvienu Satiksmes ministrijas kapitālsabiedrību pārskatīt iepirkumus, īpaši tos, kas saistīti ar uzņēmēju Māri Martinsonu un viņa uzņēmumiem.

Savukārt kapitālsabiedrību amatpersonas iepazīstināja ministru ar šā brīža aktualitātēm viņu vadītājās institūcijās, kā arī pauda apņemšanos sadarboties kapitālsabiedrību darbības uzlabošanas procesā.

Ministrs tuvākajā laikā plāno individuālās tikšanās ar kapitālsabiedrībām, lai detalizētāk iepazītos ar to darbību un kopīgi sāktu īstenot valdības deklarācijā minētās apņemšanās.