Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

Konflikts starp Gobzemu un Kaimiņu sācies pēc piedāvājuma partijai saņemt 100 000 eiro "no Rūdolfa"

© Ģirts Gertsons/ F64 Photo Agency

Konflikts starp "KPV LV" politiķiem Artusu Kaimiņu un Aldi Gobzemu esot sācies pēc Kaimiņa piedāvājuma partijai saņemt 100 000 eiro "no Rūdolfa", šodien debatēs par Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) valdības apstiprināšanu sacīja Gobzems.

Gobzems apgalvoja, ka Kaimiņš esot ticies ar kādu "Gobiņa kungu", kas tautā esot zināms kā "Meroni kasieris", un partijas "Vienotība" politiķi Arti Kamparu.

Gobzems atsaucās uz sarunu, kurā esot piedalījies gan viņš, gan Kaimiņš un vēl kādas trīs personas un kurā Kaimiņš esot norādījis, ka situācijā, kad partijai nav naudas, "Rūdolfs ir gatavs dot 100 000 eiro", turklāt esot plāns naudas atmazgāšanai. Sarunā klātesošie esot noraidījuši šo ideju un kopš tā laika esot sācies konflikts starp Kaimiņu un viņu, apgalvoja Gobzems.

Gobzems pārmeta, ka viņa nesenais domubiedrs Kaimiņš pēc vēlēšanām esot nodarbojies tikai ar to, ka "skraidīja pa frakcijām ar Kārtības ruļļa grozījumiem", kas saistīti ar kriminālvajāto deputātu tiesībām. Kā ziņots, Kaimiņu varētu prasīt izdot kriminālvajāšanai saistībā ar apsūdzībām par iespējamiem pārkāpumiem partiju finansēšanā.

"Šī valdība, Artus, ir Meroni veidota valdība, un es līdz pēdējam ticēju, ka tev ar to nav sakara. Bet tev ir," Kaimiņu kritizēja Gobzems, pēc kura vārdiem, Kaimiņš pēkšņi esot kļuvis par "kvēlu "Vienotības" atbalstītāju", lai varētu cerēt, ka netiks izdots kriminālvajāšanai, paziņoja politiķis. Attiecīgajā kriminālprocesā tika skatīta arī iepriekš minētā Gobiņa atbildība, apgalvoja Gobzems.

Kā ziņots, Šveices advokāts Rūdolfs Meroni tika iecelts par smagos noziegumos apsūdzētā Ventspils mēra Aivara Lemberga mantas glabātāju tiesvedības laikā, taču ir saņēmis oponentu kritiku, ka viņš šo statusu izmantojis, lai pats gūtu ietekmi Ventspils tranzīta uzņēmumos, savukārt Aivars Gobiņš ieņem dažādus amatus ar Meroni saistītos uzņēmumos.

Kā ziņots, Saeimas opozīcijas un atsevišķi frakcijas "KPV LV" deputāti šodien pauda bažas par ieceri atvieglot dalību Saeimas un tās komisiju sēdēs kriminālvajāšanai izdotiem deputātiem.

Saskaņā ar Kārtības rulli, ja parlaments piekrīt kriminālvajāšanas sākšanai pret Saeimas locekli, attiecīgais deputāts zaudē tiesības piedalīties Saeimas un tās komisiju, kā arī citu to institūciju sēdēs, kurās parlaments viņu ir ievēlējis vai apstiprinājis, līdz kriminālvajāšanas izbeigšanai vai līdz brīdim, kad stājas spēkā notiesājošs tiesas spriedums. Šajā laikā prokuratūrai un tiesai ir tiesības piemērot attiecīgajam Saeimas loceklim visus kriminālprocesuālajos likumos noteiktos piespiedu līdzekļus.

Ja deputāts ir atstādināts no piedalīšanās Saeimas darbā, jo ir izdots kriminālvajāšanai, tad atstādināšanas laikā mēnešalgu viņam izmaksā 50% apmērā. Parlamentārietis arī zaudē tiesības uz kompensācijām par izdevumiem saistībā ar savu pilnvaru īstenošanu.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) vēl aizvien turpina izmeklēšanu kriminālprocesā, kurā par nelikumīgu partijas "KPV LV" finansēšanu aizdomās turētā statuss piemērots 13.Saeimas deputātiem Kaimiņam un Atim Zakatistovam (KPV LV).