Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Politika

Vjačeslavs Dombrovskis: Šī būs "vēlētāju uzmešanas" valdība

© F64

"Jaunās Vienotības" (JV) politiķa Krišjāņa Kariņa vadītais Ministru kabinets, par kura apstiprināšanu šodien balsos Saeima, būs "vēlētāju uzmešanas" un solījumu neturēšanas valdība, šorīt intervijā Latvijas Radio izteicās topošajā opozīcijā palikušās partijas "Saskaņa" Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis.

Viņš pauda uzskatu, ka Kariņa valdība "beigsies kā kārtējā vilšanās", tomēr politiķis izvairījās prognozēt, cik ilgs būs šī Ministru kabineta mūžs.

Lai gan Dombrovskis cer, ka valdība kritīs "pietiekami ātri, lai nesagādātu pārāk lielas sāpes Latvijas iedzīvotājiem," vienlaikus viņš atgādināja piesauca, ka "nekas nav mūžīgāks par pagaidu", kas šajā gadījumā tomēr varētu liecināt par Kariņa valdības ilgmūžību. "Es neko neizslēdzu," uzsvēra "Saskaņas" pārstāvis.

Deputāts vairākkārt atzīmēja, ka, viņaprāt, topošā valdība ir būvēta uz neiecietības un naida, kā arī kritizēja tās izstrādāto deklarāciju, norādot, ka, piemēram, ekonomikas attīstības jomā "vairums augstskolu 3.kursa studentu varētu uzrakstīt labāk". Politiķis arī uzsvēra, ka vairāki deklarācijas punkti ir klajā pretrunā viens ar otru, piemēram, vienā punktā esot runāts par obligātā iepirkuma komponentes atcelšanu, bet citā punktā - par to, ka tiks palielināta atjaunojamās enerģijas izmantošana un sasniegti Eiropas Savienības mērķi šajā jomā. "Viņi vispār nesaprot, par ko runā," topošās valdības deklarācijā paustās apņemšanās komentēja Dombrovskis.

Tai pašā laikā viņš uzsvēra, ka nav vērts tagad vērtēt topošās valdības solījumus, bet būs jāskatās uz tās reāli paveiktajiem darbiem.

Kā ziņots, šodien Saeima lems par Kariņa valdības apstiprināšanu. Topošo valdību varētu atbalstīt 61 deputāts - tātad stabils labēji centrisks vairākums, iepriekš lēsa Kariņš.

Valdību veidos piecu politisko spēku pārstāvji - JV, Jaunā konservatīvā partija, "KPV LV", "Attīstībai/Par" un "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, tādējādi opozīcijā atstājot "Saskaņu" un Zaļo un zemnieku savienību, kuras pārstāvis Māris Kučinskis vadīja līdzšinējo valdību.