Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

Kariņš šodien sagaida "KPV LV" izvirzīto pretendentu ekonomikas ministra amatam

© F64

Ministru prezidenta amata kandidāts Krišjānis Kariņš (JV) atsakās komentēt partijas "KPV LV" iekšējos procesus un ir pārliecināts, ka "KPV LV" vēlas strādāt jaunajā valdībā, tāpēc šodien sagaida no viņiem jaunu ekonomikas ministra amata kandidātu, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Kariņš.

Kariņš stāstīja, ka vēl nedēļas nogalē no "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Ata Zakatistova saņēma apliecinājumu par frakcijas atbalstu jaunajai valdībai, tāpēc premjera amata kandidāts pārliecināts par partijas vēlmi strādāt jaunajā valdībā un šodien sagaida no viņiem jauna ekonomikas ministra amata kandidātu.

""KPV LV" neesot mainījis savu nostāju, tāpēc partijas iekšējos procesus nevēlos komentēt, kā arī nekomentēšu partijas potenciālos ministra amata kandidātus, bet sagaidu konkrētu pretendentu ekonomikas ministra amatam," sacīja Kariņš.

Tomēr uz jautājumu, vai Kariņu varētu apmierināt partijas izvirzītais kandidāts, premjera amata kandidāts atbildēja, ka piecas partijas, kuras uzņēmušās iesaistīties jaunās valdības darbā, pašas uzņemas atbildību par saviem ministra amata kandidātiem.

Jau vēstīts, ka Kariņš sagaida, ka politiskā partija "KPV LV" šodien arī izvirzīs jaunu ekonomikas ministra amata kandidātu, kas nāktu partijas iepriekšējā kandidāta Didža Šmita vietā, kurš piektdien publiski paziņoja, ka atsakās no ministra amata kandidatūras.

Aģentūra LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka šis kandidāts varētu būt partijas deputāts Ralfs Nemiro, taču aģentūrai LETA nav izdevies sazināties ne ar Nemiro, ne ar frakcijas priekšsēdētāju Ati Zakatistovu.

Valdības veidošanas procesā iesaistītas piecas partijas - "Jaunā Vienotība", Jaunā konservatīvā partija, "KPV LV", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kā arī "Attīstībai/Par!".

Pēc sestdien notikušajām partiju sarunām arī pārējo partiju pārstāvji pauda pārliecību, ka valdības deklarācija ir tuvu pabeigšanai. Attiecīgi Jaunās konservatīvās partijas (JKP) valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns uzsvēra, ka sestdienas lielā ziņa ir tas, ka pabeigts darbs pie valdības deklarācijas. Viņš akcentēja, ka JKP ministri ir gatavi sākt darbu un strādās tā, lai pēc četriem gadiem par šo valdību runātu kā par labāko valdību.

Nacionālā apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars norādīja, ka pēc sestdienas sanāksmes optimisms par iespēju tuvākajā laikā izveidot valdību ir audzis. Politiķiem ir vienošanās par visiem problemātiskajiem punktiem. Nacionālā apvienība ir gandarīta, ka izdevies panākt labāko kompromisu, kāds šajā situācijā bija iespējams.

Apvienības "Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs Juris Pūce sacīja, ka sarunās par valdības deklarāciju un visas puses bija ļoti atvērtas un politiķi biji gatavi diskutēt par jebkuru jautājumu. Viņaprāt, topošā koalīcija ar radusi optimālo risinājumu situācijai un labu risinājumu Latvijai. Viņš prognozēja, ka apvienība lems pozitīvi par deklarāciju un dalību valdībā.