Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

Topošais premjers Kariņš tiksies ar prezidentu Vējoni

© F64

Ministru prezidenta amata kandidātam Krišjānim Kariņam (JV) šodien ir plānota tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni.

Tikšanās notiks plkst.13, Rīgas pilī.

Kariņš sestdien žurnālistiem norādīja, ka politiķi ir faktiski vienojušies par valdības deklarāciju un pirmdien no rīta partijas tiksies vēlreiz, lai "gramatiski izietu cauri tekstam".

Savukārt balsojums Saeimā par valdības apstiprināšanu paredzēts 23.janvārī.

Jau vēstīts, ka Kariņš sagaida, ka politiskā partija "KPV LV" šodien arī izvirzīs jaunu ekonomikas ministra amata kandidātu, kas nāktu partijas iepriekšējā kandidāta Didža Šmita vietā, kurš piektdien publiski paziņoja, ka atsakās no ministra amata kandidatūras.

Aģentūra LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka šis kandidāts varētu būt partijas deputāts Ralfs Nemiro, taču aģentūrai LETA nav izdevies sazināties ne ar Nemiro, ne ar frakcijas priekšsēdētāju Ati Zakatistovu.

Valdības veidošanas procesā iesaistītas piecas partijas - "Jaunā Vienotība", Jaunā konservatīvā partija, "KPV LV", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kā arī "Attīstībai/Par!".

Pēc sestdien notikušajām partiju sarunām arī pārējo partiju pārstāvji pauda pārliecību, ka valdības deklarācija ir tuvu pabeigšanai. Attiecīgi Jaunās konservatīvās partijas (JKP) valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns uzsvēra, ka sestdienas lielā ziņa ir tas, ka pabeigts darbs pie valdības deklarācijas. Viņš akcentēja, ka JKP ministri ir gatavi sākt darbu un strādās tā, lai pēc četriem gadiem par šo valdību runātu kā par labāko valdību.

Nacionālā apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars norādīja, ka pēc sestdienas sanāksmes optimisms par iespēju tuvākajā laikā izveidot valdību ir audzis. Politiķiem ir vienošanās par visiem problemātiskajiem punktiem. Nacionālā apvienība ir gandarīta, ka izdevies panākt labāko kompromisu, kāds šajā situācijā bija iespējams.

Apvienības "Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs Juris Pūce sacīja, ka sarunās par valdības deklarāciju un visas puses bija ļoti atvērtas un politiķi biji gatavi diskutēt par jebkuru jautājumu. Viņaprāt, topošā koalīcija ar radusi optimālo risinājumu situācijai un labu risinājumu Latvijai. Viņš prognozēja, ka apvienība lems pozitīvi par deklarāciju un dalību valdībā.