Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Brigmanis: Valdību uzticot vecajiem politiķiem, jaunās partijas būs zaudētājas

© Andrejs Terentjevs/F64 Phptp Agency

Atbalstot valdības vadīšanas uzticēšanu vecajiem politiķiem, jaunās partijas būs politiskas zaudētājas, jo nebūs attaisnojušas savu vēlētāju cerības, šodien sacīja Zaļo un zemnieku savienības valdes loceklis, Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Lai gan Brigmanis pieļauj, ka Ministru prezidenta amata kandidāta Krišjāņa Kariņa (JV) vadībā valdība varētu tikt apstiprināta, ZZS politiķis norāda, ka paradoksālākais šajā situācijā ir tas, ka valdību vadīs vecie politiķi, lai gan vēlētājs ir devis salīdzinoši lielu mandātu jaunajiem politiskajiem spēkiem.

"Man absolūti nav saprotams, kāpēc valdību jāveido un jāuztic premjera amats faktiski vecajiem politiķiem, kas vēlēšanās ir zaudējuši," akcentēja ZZS valdes loceklis. Līdz ar to jaunie politiskie spēki, balsojot par šo valdību, ļoti riskēs, ignorējot savu vēlētāju doto mandātu, akcentēja politiķis.

Līdz ar to Brigmanis saprot politiķa Alda Gobzema (KPV LV) nostāju nebalsot par "Jaunās Vienotības" vadītu valdību. ZZS politiķim nav personīgu iebildumu pret JV cilvēkiem, bet viņš akcentēja, ka būtu jārespektē jauno politisko spēku tiesības vadīt valdību atbilstoši vēlēšanu rezultātiem. Brigmani pārsteidz arī "Attīstībai/Par!" norobežošanās no iespējas vadīt valdību, "tagad pamūkot malā".

Politiķis norādīja, ka Zviedrijas piemērs rāda, ka arī citur valdības veidošana nav vienkārša, ilgst mēnešiem, taču dzīve tāpēc neapstājas.

Brigmanis pieļāva, ka tā būs "pārpratumu valdība" un, ņemot dažādos uzstādījumus, par ko paredzēts panākt vienošanos, prognozējams, ka opozīcijai būs viegli strādāt, jo topošais Ministru kabinets nebūs iekšēji stabils.

Pagaidām valdības veidošanas sarunas liecina, ka topošās Ministru kabineta apstiprināšanas gadījumā ZZS varētu nonākt opozīcijā.

Kā ziņots, šodien turpinās sarunas par valdības veidošanu. Reizē "KPV LV" līdzpriekšsēdētāja Linda Liepiņa nolēmusi neatbalstīt topošo Kariņa valdību, ja tās deklarācijā netiks iekļauts punkts par obligātā iepirkuma komponentes (OIK) sistēmas atcelšanu, teikts paziņojumā, ko politiķe publicējusi "Facebook" kontā.

Līdzīgu ierakstu publicējusi arī "KPV LV" deputāte Karina Sprūde, savukārt parlamentārietis Aldis Gobzems (KPV LV) dalījies ar abiem ierakstiem, piebilstot, ka "turpinājums sekos".

Kariņš šodien pulksten 15.30 tiksies ar "KPV LV" frakciju, lai pārrunātu valdības veidošanu.