Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Politika

ASV Senāta demokrāti vēlas iztaujāt Trampa un Putina sarunu tulkus

© AFP/Scanpix

Divi ASV Senāta demokrāti trešdien pieprasījuši nodrošināt iespēju iztaujāt tulkus, kas bijuši klāt visās ASV prezidenta Donalda Trampa sarunās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Senatori Bobs Mendess un Džeks Rīds, kas darbojas Senāta Ārlietu un Bruņoto spēku komiteju vadībā, trešdien nosūtījuši vēstuli Trampam, pieprasot nodrošināt, ka tulki ir pieejami iztaujāšanai Kongresā.

"Ņemot vērā slepenības līmeni ap Jūsu kontaktiem ar Krievijas līderi, mēs uzstājam uz to, lai tiktu nodrošināts, ka šie tulki - un jo īpaši cilvēks, kas tulkoja Jūsu tikšanos ar prezidentu Putinu Helsinkos - nekavējoties būtu pieejami intervijām atbilstošajās Kongresa komitejās," vēstulē norādīja senatori.

Vēstule nosūtīta laikā, kad Baltais nams spiests aizstāvēties saistībā ar lielo uzmanību, kas atkal pievērsta Trampa iespējamajām saitēm ar Maskavu.

Laikraksts "The Washington Post" pagājušajā nedēļā vēstīja, ka Tramps slēpis detaļas par sarunām ar Putinu pat no savas administrācijas amatpersonām, bet vienā gadījumā konfiscējis tulka piezīmes un licis viņam nevienam neizpaust šīs tikšanās saturu.

Laikraksts "The New York Times" aizvadītajā nedēļā ziņoja, ka pēc tam, kad Tramps 2017.gadā negaidīti no amata atbrīvojis Federālā Izmeklēšanas biroja direktoru Džeimsu Komiju, tiesībsargājošo struktūru amatpersonas bijušas tik ļoti satrauktas, ka tikusi uzsākta pārbaude, vai Tramps gadījumā Krievijas labā slepus neīsteno pret Ameriku vērstus plānus.