Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Politika

Kaimiņš saglabā "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja biedra amatu

© Ģirts Ozoliņš, F64 Photo Agency

Balsojumā par Artusa Kaimiņa (KPV LV) atbrīvošanu no frakcijas priekšsēdētāja biedra amata balsis sadalījās vienādi, līdz ar to viņš šo amatu ir saglabājis.

Kaimiņš žurnālistiem pēc frakcija sēdes teica, ka balsojums bija slēgts, tomēr gan par, gan pret viņa atbrīvošanu no amata nobalsoja pa septiņiem cilvēkiem. Līdz ar to lēmums par viņa atbrīvošanu no Saeimas frakcijas priekšsēdētāja amatu nav pieņemts.

Viņš norādīja, ka par šī jautājuma ierosināšanu jāvaicā frakcijas priekšsēdētājam Atim Zakatistovam, kurš to arī iekļāvis Saeimas frakcijas sēdes darba kārtībā.

Savukārt Zakatistovs žurnālistiem nekomentēja iemeslu, kāpēc rosinājis lemt par Kaimiņa atbrīvošanu no amata. Viņš uzsvēra, ka Kaimiņš ir pilnvarots komentēt šo jautājumu.

Kaimiņš teica, ka šo situāciju nevērtē kā šķelšanos politiskajā spēkā. Balsojumā nepiedalījās Aldis Gobzems (KPV LV), kurš arī nebija klāt frakcijas sēdē, un Aldis Blumbergs (KPV LV).

Komentējot valdības sarunu gaitu, politiķis norādīja, ka sarunu process ir labs un "ar augšupejošu līkni". Vēl jārod kompromiss par sadarbības līgumu, kas varētu prasīt kādas dienas, viņš pauda.

Vaicāts, vai turpinās savu darbu partijā "KPV LV", Kaimiņš akcentēja, ka pirmais ir bijis paša dibinātajā partijā un pēdējais arī no tās aizies.

Kā ziņots, Kaimiņš jau iepriekš saskāries ar situāciju, kad nav baudījis savas frakcijas vairākuma atbalstu.