Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

Rinkēvičs pauž nožēlu par "Brexit" vienošanās noraidīšanu

© F64 Photo Agency

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) pauž nožēlu par Lielbritānijas parlamenta lēmumu noraidīt "Brexit" vienošanos un cer, ka Lielbritānijas valdība nāks klajā ar priekšlikumiem turpmākai rīcībai.

To ministrs paziņojis mikroblogošanas vietnē "Twitter". Viņš arī raksta, ka Lielbritānija un Eiropa ir viena otrai vajadzīgas un tām kopā jāstrādā, lai izkļūtu no šīs sarežģītās situācijas.

Vienlaikus ministrs uzsvēris, ka tiks darīts viss, lai Latvijas valstspiederīgo un uzņēmēju intereses tiktu aizstāvētas, un Latvija būtu gatava jebkuram notikumu pavērsienam.

Kā ziņots, Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja otrdien ar lielu balsu vairākumu zaudējusi izšķirošajā balsojumā par "Brexit" vienošanos.

"Apakšnams ir runājis, un valdība to ņems vērā," pēc balsojuma atzina premjere. "Ir skaidrs, ka apakšnams neatbalsta šo vienošanos, taču šī vakara balsojums mums neko nepasaka par to, ko tas atbalsta." Viņa piebilda, ka nav skaidrs pat tas, vai parlaments cienīs britu tautas lēmumu par izstāšanos no ES.

Rinkēvičs aizvadītajā nedēļā Saeimas Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas kopsēdē sacīja, ka, neskatoties uz to, vai Lielbritānija no Eiropas Savienības (ES) izstāsies ar vai bez vienošanās, būs nepieciešams grozīt virkni Latvijas likumu un normatīvo aktu.

Viņš skaidroja, ka valdībā virzāmo likumu sagatavošanu noteiks Lielbritānijas izstāšanās būtība, proti, tas, vai Lielbritānijas parlaments atbalstīs Izstāšanās līgumu.

ĀM iepriekš brīdinājusi - ja Lielbritānija izstāsies no ES bez vienošanās, trīs gadu periodā Latvijas budžetā būs jāparedz papildus tēriņi līdz 10,1 miljonam eiro.