Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Kariņš: Esam vienojušies par vairākiem sarežģītiem jautājumiem

© F64

Valdību veidojošās partijas šodienas sanāksmē panākušas vienošanos par vairākiem sarežģītiem jautājumiem, pēc politisko spēku tikšanās žurnālistiem pauda Ministru prezidenta amata kandidāts Krišjānis Kariņš (JV).

Politiķis akcentēja, ka visi potenciālie ministru kandidāti ir ļoti labi strādājuši, sagatavojot piedāvājumu valdības deklarācijai.

Kariņš norādīja, ka visiem partneriem ir vienāda izpratne par finanšu sektora sakārtošanu un ir apņemšanās kopā strādāt pie draudu novēršanas finanšu sektorā. Tas nozīmē starptautisko prasību izpildi, lai daļa no Latvijas finanšu sektora nenonāktu "pelēkajā sarakstā", pauda premjera kandidāts.

Tāpat panākta vienošanās, ka administratīvi teritoriālo reformu plānots ieviest līdz pašvaldību vēlēšanām, pauda premjera amata kandidāts. Viņš norādīja, ka partijas ir nonākušas līdz valdības deklarācijas melnrakstam, kas skaidri nosaka, kā virzīsies uz priekšu.

Migrācijas politikas ziņā ir vienprātība, ka nākamā valdība arī neatbalstīs nekādas obligātas kvotas, uzņemot citu valstu migrantus, pauda Kariņš. Reizē vēl daudzi jautājumi ir atvērti un par tiem turpināsies sarunas, sacīja politiķis.

Pirmdien, 14.janvārī, paredzēts tikties atkal pēcpusdienā, uzklausot arī Finanšu ministrijas (FM) ierēdņu viedokli par deklarācijā iekļaujamo uzdevumu ietekmi uz valsts budžetu.

Kā ziņots, jaunās valdības prioritāšu vidū varētu būt administratīvi teritoriālā reforma, tautsaimniecības stiprināšana, reformu turpināšana izglītībā un veselības aprūpē, "bezkompromisu tiesiskums", valsts drošība, sadarbība ar diasporu un demogrāfija, liecina aģentūras LETA rīcībā nonākušās ministru amata kandidātu darba grupās apkopotās idejas valdības deklarācijai.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis premjera amatam nolēmis nominēt "Jaunās Vienotības" politiķi, Eiropas Parlamenta (EP) deputātu Kariņu.

Kariņš piedāvājis veidot valdību, kurā būtu pārstāvētas piecas partijas - "Jaunā Vienotība", Jaunā konservatīvā partija, "KPV LV", "Attīstībai/Par" un "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.