Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

Bordāns rosinās atteikties no Saeimas piekrišanas kratīšanas veikšanai pie deputātiem

© f64

Tieslietu ministra amata kandidāts Jānis Bordāns (JKP) rosinās mainīt Satversmē noteikto Saeimas deputātu imunitāti, atsakoties no parlamenta piekrišanas, lai varētu veikt kratīšanu pie parlamenta deputātiem, šodien žurnālistiem pastāstīja politiķis.

Jāizbeidz dažādu cilvēku nesodāmība, komentējot darāmos darbus tieslietu jomā, paziņoja Bordāns.

Bordāns uzskata, ka ir jāatrisina problēmas krimināltiesību nozarē, jo Latvijā neesot centrālās personas, kura ir atbildīga par krimināllietas virzību. Tas esot nepieciešams, lai būtu iespējams prasīt atbildību, ja lieta "vienkārši stāv atvilktnē".

Jaunās konservatīvās partijas līderis pauda pārliecību, ka izdosies izveidot valdību "Jaunās Vienotības" politiķa Krišjāņa Kariņa vadībā.

Kā ziņots, Vējonis premjera amatam nolēmis nominēt "Jaunās Vienotības" (JV) politiķi, Eiropas Parlamenta (EP) deputātu Krišjāni Kariņu.

Kariņš piedāvājis veidot valdību, kurā būtu pārstāvētas piecas partijas - "Jaunā Vienotība", Jaunā konservatīvā partija (JKP), "KPV LV", "Attīstībai/Par" (AP) un "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK). Sākotnēji sarunās piedalījās arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), taču atsevišķu partiju "sarkano līniju" dēļ šīs sarunas netika turpinātas. Tātad opozīcija strādās parlamenta lielākā frakcija - "Saskaņa" un ZZS.