Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

Kaimiņš piedāvā Kariņam neņemt valdībā Gobzemu un cer "likvidēt veco, netīro politiku"

© Ģirts Ozoliņš/F64

"KPV LV" līderis Artuss Kaimiņš apvienības "Jaunā Vienotība" (JV) politiķim Krišjānim Kariņam, kā potenciālam šī brīža premjera amata kandidātam, iesaka izsvītrot no iespējamā Ministru kabineta locekļu saraksta Aldi Gobzemu no partijas “KPV LV”, bet no vecajām varas partijām - visas tās personas, kas ir jau bijuši ministri vai augstas valsts amatpersonas.

Valsts intereses un partijas programmas pamatnostādnes man, kā indivīdam un partijas dibinātājam, ir un būs primāras. Pastāvošo valsts noslēpuma pielaižu sistēmu es neuzskatu par labu un sabiedrības interesēm atbilstošu, to ir nepieciešams fundamentāli reformēt. Tāpat risinājums ir jāmeklē daudzām citām aktuālām problēmām. Domāju, ka jebkuram partijas “KPV LV” deputātam ir tieši tāda pati nostāja.

"Es uzskatu, ka valdības veidošanā, visiem vienādā mērā ziedojot ko tādu, kas ir saistīts tikai ar nieka personāliju, tātad - tikai ambīciju jautājumu - ir iespējams izveidot valdību nekavējoties.

Politika ir kompromisu māksla. Nopietna politiķa pienākums ir pārvarēt personīgās ambīcijas un aizspriedumus valsts interesēs.

Es aicinu un ceru likvidēt veco, netīro politiku, tāpat kā ceru likvidēt OIK negodīgo pārmaksu katram Latvijas iedzīvotājam. Tāpat es aicinu un ceru īstenot administratīvi teritoriālo reformu, kā arī sakārtot Latvijas nodokļu sistēmu tā, lai iedzīvotāji mūsu valsti nevis pamestu, bet arvien vairāk atgrieztos. Beidzot ir nepieciešams rūpēties par cilvēkiem, kuri ir Latvijas lielākā bagātība!

Šos darbus var īstenot tikai ar jaunu un tīru politiku, kā arī jaunu un godīgu Ministru kabineta locekļu sastāvu.

Es neticu, ka Aldis Gobzems ir saistīts ar Aināru Šleseru vai kādu citu Latvijas oligarhu. Par šādu saistību man nav zināmi nekādi pierādījumi. Tomēr es uzskatu, ka smaga, bet, iespējams, nepieciešama cena ir atteikšanās no enerģiskā un stiprā mūsu partijas biedra Alda Gobzema virzīšanas uz ministra amatu, ja tas ir priekšnosacījums labākai valstij un partijas “KPV LV” programmas īstenošanai," izplatītajā paziņojumā medijiem pauž Artuss Kaimiņš