Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

Riekstiņš: Baltijas valstis pašlaik nav Krievijas propagandas uzmanības centrā

© Dāvis Ūlands, F64 Photo Agency

Krievijas propagandas medijos Baltijas valstis patlaban nav galvenajā fokusā, jo šo vietu pamatā ir aizņēmuši materiāli par Ukrainu, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pastāstīja Latvijas vēstnieks Māris Riekstiņš.

Papildus Ukrainas vadības dēmonizācijai Krievijas valsts kontrolētajos plašsaziņas līdzekļos pēdējā laikā diezgan aktīvi tiekot izplatīti arī dažādi materiāli saistībā ar bijušā dubultaģenta Sergeja Skripaļa indēšanu Lielbritānijā un saistībā ar ASV prezidenta Donalda Trampa administrāciju.

"Baltija varbūt tiešām šobrīd neatrodas galvenajā fokusā, bet mēs, visas trīs Baltijas valstis, protams, cenšamies darīt visu, lai Krievijas sabiedrībai sniegtu plašāku informāciju par sevi," norādīja Riekstiņš, atgādinot par paveikto Latvijas kultūras dzīves popularizēšanā aiz valsts austrumu robežas, kā arī dažādajiem Krievijā rīkotajiem pasākumiem par godu Latvijas simtgadei.

Vēstnieks sacīja, ka Krievijas iedzīvotāji par Baltijas valstīm kopumā zina diezgan daudz. Lai arī lielai daļai no viņiem iespaids par Baltiju ir propagandas sagrozīts, tomēr atrodas arī pietiekami daudz tādu, kuri māk atšķirt patiesību no meliem.

"Es domāju, ka viena daļa Krievijas sabiedrības labi apzinās, kas ir propaganda, kam ticēt un kam neticēt. Viņi tādā ziņā varbūt dzīvo paralēlā pasaulē. Protams, ir ļaudis, kas svēti tic, ka Rietumu pasaule ir sazvērējusies, lai darītu pāri Krievijai, un droši vien, ka viņu prātus izmainīt ir ļoti sarežģīti. Bet man šķiet, ka mums ir jādara savs mājasdarbs un jārūpējas par savas valsts drošību," norādīja Riekstiņš, uzsverot Latvijas un NATO pēdējā laikā paveikto valsts un reģiona drošības stiprināšanā.