Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Politika

"Attīstībai/Par!" izteikto ministru portfeļu piedāvājums tiks vērtēts valdes sēdē

© Andrejs Terentjevs/F64 Photo Agency

Partiju apvienības "Jaunā Vienotība" (JV) Ministru prezidenta amata kandidāta Krišjāņa Kariņa partiju apvienībai "Attīstībai/Par!" (AP) izteikto ministru portfeļu piedāvājums tiks skatīts AP valdē, pavēstīja "Attīstībai/Par!" politiķis Artis Pabriks.

Viņš norādīja, ka AP bija nedaudz citi plāni attiecībā uz ieņemamajām ministrijām, reizē politiskais spēks nav ieinteresēts kavēties ar valdības izveidošanu. Pabriks akcentēja, ka jebkurā gadījumā "Attīstībai/Par!" cer panākt labu sadarbību ar iespējamo Ministru prezidentu, tāpēc politiķis domā, ka "ka būsim pragmatiski un iesim uz priekšu". Viņš pieļauj, ka Kariņa piedāvājums būs jārespektē.

Vaicāts par viņa minētajiem "citiem plāniem", Pabriks norādīja, ka AP ir laba kompetence Finanšu ministrijā komplektā ar Veselības ministriju. Taujāts par gatavību ieņemt aizsardzības ministra amatu, Pabriks norādīja, ka būtu gatavs to darīt, taču vērsa uzmanību, ka nedz politiskais spēks, nedz Kariņš, kuriem par šo jautājumu jāizšķiras, vēl nav lēmuši par personālijām.

Kā ziņots, Kariņš rosina valdību veidot bez Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), kā arī izveidot īpašu uzdevuma ministra amatu demogrāfijas jautājumos, bet tieslietu un aizsardzības ministriem piešķirt premjera biedru funkcijas.

Kariņš žurnālistiem sacīja, ka līdz trešdienai, 19.decembrim, grib gūt pilnīgu skaidrību par to, vai partijas - JKP, "KPV LV", AP un "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - piekrīt viņa piedāvātajam jomu sadalījumam, kā arī par konkrētiem ministru amatu kandidātiem.

Kariņš piedāvā, ka JV varētu vadīt arī Finanšu ministriju un Ārlietu ministriju. Kariņš norādīja, ka ārlietu ministra amatā vēlētos redzēt pašreizējo ministru Edgaru Rinkēviču (JV).

"Attīstībai/Par!" piedāvāts uzņemties aizsardzības ministra, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra, kā arī veselības ministra amatus, bet "KPV LV" - Iekšlietu ministriju, Ekonomikas ministriju un Labklājības ministriju.

VL-TB/LNNK varētu būt atbildīga par Kultūras ministriju, Zemkopības ministriju, kā arī partija varētu izvirzīt īpašo uzdevumu ministru demogrāfijas jautājumos.