Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

JV piektdien plāno pārrunāt Kariņa valdības veidošanu ar piecām partijām

© Romāns Kokšarovs/F64

"Jaunā Vienotība" piektdien, 14.decembrī, plāno ar piecām partijām pārrunāt iespēju izveidot valdību Krišjāņa Kariņa (JV) vadībā, informēja JV preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Uz pirmo tikšanos plkst.10 aicināti "KPV LV" valdības veidošanas sarunvedēji, plkst. 11 - Jaunās konservatīvās partijas, bet plkst. 13 - no Zaļo un zemnieku savienības. Sarunas par valdības veidošanu turpināsies plkst. 14 ar partiju apvienības "Attīstībai Par!" sarunvedējiem, bet plkst. 15 būs saruna ar nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

Ap plkst. 16.15 paredzēts Kariņa preses brīfings.

Tikšanās notiks partijas telpās, Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12-3, Rīgā.

Kā ziņots, politiskās partijas ir gatavas atsaukties "Jaunās Vienotības" un tās premjera amata kandidāta Kariņa iniciatīvai valdības veidošanas procesā.

Neviena no partijām, kuras Kariņš aicinājis uz sarunām, neplāno atteikties. Tomēr domas par iespējamo koalīcijas modeli politiskajiem spēkiem atšķiras. Arī neoficiālās sarunās izskan, ka visas sešas partijas iesaistīt valdībā būs sarežģīti, ņemot vērā "sarkanās līnijas". Sarunās par valdību netiek iesaistīta lielākā parlamenta frakcija - "Saskaņa".

Politiķi prognozē, ka par Kariņa vadīto valdību varētu izdoties vienoties samērā ātri.

Partijām jau ilgāk par diviem mēnešiem neizdodas panākt vienošanos par topošo valdību. Iepriekš prezidents bija nominējis divus premjera kandidātus - Jāni Bordānu (JKP) un Aldi Gobzemu (KPV LV), bet viņiem valdību izveidot neizdevās, līdz ar to nominācijas tika atsauktas.