Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika

Dzintars: Kariņa izredzes izveidot valdību lielākas nekā citiem kandidātiem

© Ģirts Ozoliņš, F64 Photo Agency

"Jaunās vienotības" (JV) premjera amata kandidātam Krišjānim Kariņa izredzes izveidot valdību ir lielākas nekā citiem iepriekšējiem kandidātiem, uzskata apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) līderis Raivis Dzintars.

Dzintars intervijā telekanālam LNT skaidroja, ka sadrumstalotas Saeimas apstākļos partijām ir jāmeklē neitrāls līdzsvara piedāvātājs, un šajā gadījumā 13.Saeimas mazākajai partijai - JV - paveras iespēja vadīt valdību. Politiķis atzīmēja, ka pret mazāku partiju lielāki politiski spēki varbūt jūt mazāku greizsirdību, tāpēc šis var būt kompromiss, kā izveidot funkcionējošu valdību.

Politiķis uzsvēra, ka VL-TB/LNNK vienīgā "sarkanā līnija" valdības veidošanā paliek sadarbība ar "Saskaņu", savukārt pārējiem politiskajiem spēkiem katram "var atrast kādu uti", tomēr tiem ir jāspēj atrast kompromisu. Dzintars atzīmēja, ka valdības veidošanas procesā VL-TB/LNNK ne ar vienu nav sastrīdējusies. Lai arī par notiekošo griboties izteikties "ļoti sulīgi", VL-TB/LNNK to nedarot, lai nevienu neaizskartu.

Taujāts, kas notiks, ja valdību neizdosies izveidot arī Kariņam, Dzintars stāstīja, ka tad var meklēt vēl citus politiskus kandidātus, bet VL-TB/LNNK neesot "sarkanās līnijas" meklēt arī bezpartejisku kandidātu, galvenais, lai viņš spētu nodrošināt stabilu un rīcībspējīgu valdību.

Tomēr Dzintars domā, ka pašlaik visas partijas vairāk ir koncentrējušās uz Kariņa vadītas valdības izveides procesu.

Dzintars uzsvēra, ka pēc iespējas ātra valdības izveide nepieciešama arī tāpēc, lai neturpinās "populārie balsojumi", kas valsts budžetam maksā miljonus.