Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

Vējonis oficiāli publisko rīkojumu par Gobzema nominācijas atsaukšanu

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Valsts prezidents Raimonds Vējonis oficiāli atsaucis partijas "KPV LV" pārstāvja Alda Gobzema nomināciju premjera amatam, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Ar 10.decembra rīkojumu Nr.4 Vējonis atzinis par spēku zaudējušu savu 26.novembra rīkojumu Nr.3, ar kuru viņš aicināja Gobzemu izveidot Ministru kabinetu.

Kā ziņots, Vējonis pirmdien tikšanās laikā ar Gobzemu secinājis, ka pašreizējā brīdī, iztekot dotajam divu nedēļu termiņam, Gobzema kandidatūrai uz Ministru prezidenta amatu nav Saeimas vairākuma atbalsta.

"Pēc sarunas es Gobzemu informēju, ka sagatavošu rīkojumu par viņa kandidatūras atsaukšanu un tuvākajā laikā uzsākšu konsultācijas ar politiskajām partijām par viņu redzējumu un turpmākajiem soļiem," pirmdien žurnālistiem sacīja Vējonis.

Pirms Gobzema iespēju izveidot Ministru kabinetu Vējonis deva Jaunās konservatīvās partijas līderim Jānim Bordānam, taču arī viņa nomināciju prezidents vēlāk atsauca, jo Bordānam noteiktajā termiņā valdību izveidot neizdevās.

Jau otrdien Vējonis atkal tiksies ar visu Saeimā ievēlēto partiju pārstāvjiem, lai pārrunātu politisko partiju redzējumu par turpmāko valdības veidošanas procesu, tai skaitā iespējamo atbalstu vienam Ministru prezidenta amata kandidātam, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.