Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Politika

Kariņš: Ar Gobzemu valdības veidošanas process kļuva pilnīgi nesaprotams

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

"Jaunā Vienotība" (JV) nemaina lēmumu par izstāšanos no sarunām par Alda Gobzema (KPV LV) valdības veidošanu, žurnālistiem pēc JV valdes sēdes sacīja politiskā spēka līderis Krišjānis Kariņš.

Kariņš skaidroja, ka pēdējās nedēļās, kad Gobzems mēģināja izveidot valdību, šis process kļuvis pilnīgi nesaprotams. Turklāt ierosinājumi visu laiku mainās, nav skaidrs koalīcijas modelis, piebilda politiķis. Pašreizējais process vairāk līdzinās farsam, nevis nopietnam darbam, uzskata Kariņš.

JV sagaida Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa paziņojumu pēc tikšanās ar Gobzemu, un tad varēšot spriest arī par turpmāku rīcību, sacīja Kariņš.

Taujāts, vai pats ir gatavs kļūt par premjeru, Kariņš norādīja, ka viņš jau pirms vēlēšanām tika izraudzīts par "Jaunās Vienotības" premjera amata kandidātu.

Kā ziņots, Gobzems aizvadītajā nedēļā atsauca sākotnējo piedāvājumu par iespējamo Ministru kabineta sastāvu un pauda, ka tuvākajās dienās piedāvās partijām atbalstīt "bezpartejisku profesionāļu veidotu valdību".

Līdz ar šādu soli Gobzems Ministru kabinetā piedāvāja arī samazināt ministru skaitu. Tādējādi viņš vārdos atgriezās pie priekšvēlēšanu laikā dotajiem solījumiem, atsakoties no pēc vēlēšanu laikā īstenotajiem kompromisiem, skaidroja Gobzems. "KPV LV" pirms vēlēšanām solīja ministriju skaitu samazināt līdz sešām.

Tomēr Gobzema plāns neguva citu partiju atbalstu un sestdien vakarā viņš partijām esot piedāvājis jaunu plānu - turpināt diskusijas četru partiju sastāvā, bez Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), tādējādi neturpinot uzstāt uz iepriekš piedāvāto valdības izveidošanu no bezpartejiskajiem ministriem.

Aģentūras LETA aptaujātās partijas norādīja, ka pagaidām neplāno iesaistīties sarunās par jauniem piedāvājumiem.