Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

NA neatbalstīs Gobzema piedāvāto "varavīksnes valdību"

© F64

Ja nav skaidru koalīcijas robežu, tad tā ir valdība, kas balstās uz "Saskaņu", un šādu piedāvājumu nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) neatbalstīs, šādu viedokli pauda partijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Politiķis uzsvēra, ka premjera amata kandidātam Aldim Gobzemam (KPV LV) ir jāatbild, kādas ir piedāvātās koalīcijas robežas. Ja šādas robežas netiek noteiktas, tas faktiski nozīmē, ka piedāvāta tiek "varavīksnes valdība" ar "Saskaņas" līdzdalību, pārliecināts Dzintars, piebilstot, ka varavīksnes valdību VL-TB/LNNK neatbalstīs.

Taujāts, vai nacionālā apvienība izstājās no sarunām par Gobzema valdību, Dzintars norādīja, ka pašlaik nav piedāvājuma par koalīciju, tātad pat nav, no kā izstāties.

"Šāds piedāvājums varavīksnes valdībai nav tas, ko VL-TB/LNNK varētu atbalstīt," piebilda Dzintars.

Pašlaik neesot arī atbilžu uz pašiem būtiskākajiem jautājumiem - par valdības sastāvu un valdības deklarāciju. Pirmdien, 10.decembrī, nacionālā apvienība varētu pārrunāt valdības veidošanas jautājumus valdes sēdē.

Kā ziņots, Gobzems ir atsaucis sākotnējo piedāvājumu par iespējamo Ministru kabineta sastāvu un tuvākajās dienās piedāvās partijām atbalstīt "bezpartejisku profesionāļu veidotu valdību", aģentūrai LETA pavēstīja politiķis.

Līdz ar šādu soli Gobzems Ministru kabinetā piedāvā samazināt ministru skaitu. Tādējādi viņš atgriežoties pie priekšvēlēšanu laikā dotajiem solījumiem, atsakoties no pēc vēlēšanu laikā īstenotajiem kompromisiem, skaidroja Gobzems. "KPV LV" pirms vēlēšanām solīja ministriju skaitu samazināt līdz sešām.