Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

Gobzems prezentē "plānu B"; vēlas samazināt ministru skaitu

© Dāvis Ūlands/ F64 Photo Agency

Ministru prezidenta amata kandidāts Aldis Gobzems (KPV LV) ir atsaucis sākotnējo piedāvājumu par iespējamo Ministru kabineta sastāvu un tuvākajās dienās piedāvās partijām atbalstīt "bezpartejisku profesionāļu veidotu valdību", pavēstīja politiķis.

Līdz ar šādu soli Gobzems Ministru kabinetā piedāvā samazināt ministru skaitu. Tādējādi viņš atgriežoties pie priekšvēlēšanu laikā dotajiem solījumiem, atsakoties no pēc vēlēšanu laikā īstenotajiem kompromisiem, skaidroja Gobzems. "KPV LV" pirms vēlēšanām solīja ministriju skaitu samazināt līdz sešām.

Šodien viņš ar savu izšķiršanos iepazīstina vēl palikušos valdības veidošanas sarunu partnerus - tā dēvēto labēji centrisko partiju pārstāvjus no Jaunās konservatīvās partijas, Zaļo un zemnieku savienības, "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un "Jaunās vienotības".

Daži cilvēki jau esot piekrituši strādāt Gobzema vadītajā valdībā, politiķis arī esot atradis "ļoti labu finanšu ministra amata kandidātu", stāstīja Gobzems. Daži citi pagaidām vēl neesot snieguši pozitīvu atbildi.

Lai apspriestu iespējamos kandidātus, kurus varētu piedāvāt arī sociālie partneri, politiķim šodien esot sarunātas sarunas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvjiem. Tāpat Gobzems sagaida, ka profesionāļu valdības izveidē iesaistīsies arī plašāka Latvijas sabiedrība.

Gobzems cer, ka politiskie spēki atsauksies uz viņa piedāvājumam, "lai apliecinātu gatavību strādāt valsts labā". Politiķis norādīja, ka sagaida visu 100 deputātu atbalstu savai valdībai. Viņš gan tieši neatbildēja uz vaicājumu, vai tas nozīmētu atbalsta meklēšanu arī partijā "Saskaņa", politiķim norādot, ka turpmāk sarunas varētu veidoties citādākos formātos.

Gadījumā, ja profesionāļu valdības plāns tiks noraidīts, tad viņš aicinās Valsts prezidentu Raimondu Vējoni sākt procedūru, lai balstiesīgie lemtu par Saeimas ārkārtas vēlēšanām.

Kā ziņots, Gobzems solījis šodien iepazīstināt partnerus ar "plānu B" valdības veidošanas procesā.