Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

Porošenko brīdina: Krievija ir neprognozējama un var uzbrukt Baltijas valstīm

© AP/Scanpix

Krievija ir neprognozējama savās agresīvajās darbībās un var uzbrukt jebkurā vietā, piemēram, Baltijas valstīm vai ar ieročiem aizsargāt gāzes cauruļvadu "Nord Stream 2", intervijā Polijas telekanālam "TVN24" pavēstījis Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

"Neviens nezina, kam Krievija gribēsies uzbrukt rīt. Varbūt Krievijas karavīriem gribēsies aizsargāt "Nord Stream 2" un uzbrukt Baltijas valstīm," sacīja Porošenko. "Varbūt Krievijai iegribēsies veikt triecienu pa kārtējām vēlēšanām, kā viņi mēģināja to darīt referenduma laikā Nīderlandē vai "Breksita" referenduma laikā un citās valstīs."

Viņš uzsvēra, ka pašreizējā situācijā Ukraina prasa vienotību, kā tas tika nodemonstrēts nesen pēc Krievijas uzbrukuma Ukrainas kuģiem Kerčas šaurumā.

"Pirms četriem gadiem visi baidījās nosaukt Krievijas uzbrukumu Ukrainai par agresiju, to sauca par konfliktu vai krīzi. Tagad situācija izskatās pavisam citādi," norādīja Porošenko.

"Katru reizi Krievija noliedz savu atbildību par tiem vai citiem noziegumiem. Un tikai tiešu pierādījumu demonstrēšana, kā Malaizijas reisa MH17 notriekšanas vai indēšanas Solsberijā gadījumā, ļauj parādīt patieso Krieviju," sacīja Porošenko. "Notikumi Kerčas šaurumā ir bīstami Ukrainas vienotībai, taču visupirms - visas Eiropas reģionālajai drošībai un, iespējams, globālajai drošībai."

Viņš arī piebilda, ka Rietumu reakcija uz Krievijas agresiju Kerčas šaurumā bija zibenīga - uz ukraiņu jūrnieku sagūstīšanu reaģēja ANO, NATO, vairums alianses dalībvalstu, G7 un Eiropas Savienība (ES).

LETA jau ziņoja, ka Krievijas bruņotie spēki 25.novembrī Kerčas šaurumā sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus, kas tika aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā. Sagūstītos 24 ukraiņu jūrniekus Krievija apcietināja uz diviem mēnešiem un nogādāja Maskavā.