Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

ASV aizsardzības ministrs apsūdz Putinu mēģinājumos jaukties vidustermiņa vēlēšanās

© TASS/Scanpix

Amerikas Savienoto Valstu aizsardzības ministrs Džims Matiss apsūdzējis Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu centienos iejaukties novembra sākumā notikušajās ASV vidustermiņa vēlēšanās, pasliktinot jau tā saspringtās abu valstu attiecības.

"Nav šaubu, ka mūsu attiecības pasliktinājušās," ministrs sacījis, runājot ASV Nacionālajā aizsardzības forumā Kalifornijā.

Pēc viņa teiktā, Putins "turpinājis centienus graut demokrātiskos procesus", bet Vašingtona darīs visu nepieciešamo, lai tos aizstāvētu.

"Mums ir darīšana ar kādu, kuram vienkārši nevar uzticēties," piebildis Matiss.

Viņš arī paudis viedokli, ka Putina agresīvā nostāja pret Ukrainu kaitē pašas Krievijas interesēm, faktiski pamudinot NATO bruņoties un kļūt vienotākai.

Kā ziņots, ASV prezidents Donalds Tramps atcēla šīs nedēļas nogalē Buenosairesā G20 samita gaitā plānoto tikšanos ar Putinu, norādot, ka Krievija nav atdevusi Ukrainai pagājušajā svētdienā aizturētos kuģus un jūrniekus. Tiesa gan, samita laikā Trampam un Putinam bija neilga saruna, kuras laikā Krievijas prezidents, pēc viņa paša teiktā, atbildējis uz ASV līdera jautājumiem par pagājušās svētdienas notikumiem Kerčas šauruma rajonā.

Baltais nams šīs sarunas saturu nav komentējis.