Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Politologs par komisiju parlamenta sastāviem: Saeima strādās par 100%

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Visu Saeimas frakciju pārstāvju ievēlēšana par komisiju vadītājiem liecina, ka parlaments strādās par 100%, šādu viedokli pauda politologs Filips Rajevskis.

Vēlētāji var būt apmierināti ar komisiju priekšsēdētāju vēlēšanu rezultātiem, jo ievēlēti visu frakciju pārstāvji, nevienu neatstājot "ārpus borta", kā tas bijis iepriekšējā Saeimas sasaukumā, uzskata politologs. Līdz ar to vēlētāji var prasīt no politiķiem lielāku atbildību, jo neviens no Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem vairs nevarēšot apgalvot, ka kāds jautājums izlemts bez viņu līdzdalības.

"Tas nozīmē, ka Saeima strādās par 100%, nevis 77 balsu sastāvā," klāstīja Rajevskis, piebilstot, ka sabiedrība šādā gadījumā ir tikai ieguvēja.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka nav lielas nozīmes, cik pieredzējuši ir komisiju vadītāji, jo komisijās darbojas arī pieredzējuši kolēģi, kas spēs atbalstīt, turklāt "pieredzi var gūt, tikai strādājot".

Pēc Rajevska teiktā, pašlaik var novērot vēl nepieredzētu situāciju, kad "Saeima ir viena spēle, bet valdības veidošana ir cita spēle", jo Saeimas darbā ir integrētas visas partijas, arī tās, kas nepiedalās sarunās par valdības veidošanu. Politologs gan neizslēdz iespēju, ka pēc valdības izveidošanas arī komisiju sastāvā un vadībā varētu notikt izmaiņas, jo "tās nav akmenī cirstas".