Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

Kaimiņš Saeimā vadīs Cilvēktiesību komisiju

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja amatā šodien tika ievēlēts deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV).

Kaimiņš šajā amatā tika apstiprināts vienbalsīgi.

Nākamā komisijas sēde notiks ceturtdien, 22.novembrī, pēc Saeimas sēdes. Kaimiņš pēc ievēlēšanas šajā amatā skaidroja, ka ceturtdien komisija vērtēs likumprojektus, kurus varētu pārņemt šajā sasaukumā. Kaimiņš arī pauda pārliecību, ka komisija turpmāk varētu raitāk vērtēt likumprojektus un strādāt blīvākā grafikā.

Starp būtiskajiem jautājumiem Kaimiņš minēja ieceri par to, ka sabiedriskajiem medijiem jāpamet reklāmas tirgus, mediju ombuda izveidi, kā arī nepieciešamību likt lielāku akcentu uz tiesībsarga ieteikumiem.

Taujāts par iespēju, ka komisiju vadība varētu mainīties pēc valdības apstiprināšanas, Kaimiņš atbildēja, ka nekas nav akmenī cirsts.

Komisijas priekšsēdētāja vietnieka amatā šodien apstiprināts parlamentārietis Boriss Cilevičs (S).

Savukārt komisijas sekretāra amatā ievēlēta deputāte Dagmāra Beitnere-Le Galla (JKP).

Kopā ar jau minētajiem deputātiem Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā darbosies arī Vladimirs Nikonovs (S), Linda Liepiņa (KPV LV), Dace Rukšāne-Ščipčinska (AP), Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), Māris Kučinskis (ZZS) un Andrejs Judins (JV).