Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Politika

JV tai piedāvāto valdības darba plānu vairāk redz kā "priekšvēlēšanu dokumentu"

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Partiju apvienība "Jaunā Vienotība" (JV) ir iepazinusies ar Valsts Prezidenta nominētā Ministru prezidenta amata kandidāta Jāņa Bordāna valdības deklarācijas projektu un šodien partiju sarunās paudīs savu pozīciju par virkni nākamās valdības uzvedumu, informē partijas apcienības preses sekretārs Sandris Sabajevs.

JV piedāvāto deklarāciju vērtē kā labu sākumu, tomēr vairāk to redz kā Jaunās konservatīvās partijas priekšvēlēšanu dokumentu, nevis profesionālu valdības darba plānošanas rīku.

JV nevarot atbalstīt vairākus Jāņa Bordāna sagatavotās valdības deklarācijas punktus - partiju apvienība uzskata, ka nav pieļaujamas atkāpes no izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska uzsāktās reformas par pāreju uz latviešu valodu izglītības procesā, JV stingri iestājas pret nodokļu celšanu, kā arī uzskata, ka prefektu sistēma pašvaldībās pēc “Putina gubernatoru” principa Latvijā nav atbalstāma.

“Esam iepazinušies ar Jāņa Bordāna veidotās valdības deklarācijas projektu. Mēs piekrītam daudziem no valdības deklarācijas projektā minētajiem darbiem, tomēr ir vairākas ieceres, ko nevaram atbalstīt, kā arī ir darbi, par kuriem vēl ir nepieciešamas papildus diskusijas. Ļoti būtiski ir saprast iecerēto darbu kopējo fiskālo ietekmi un redzēt kopējo tautsaimniecības attīstības vīziju,” uzsver Krišjānis Kariņš, JV valdes priekšsēdētājs.

JVir nosūtījusi rakstiskus priekšlikumus un arī partiju sarunās sniegs savus komentārus par svarīgākajiem Jāņa Bordāna piedāvātās valdības deklarācijas punktiem, tai skaitā tiesiskuma atjaunošanu, valsts iekšējo drošību, veselības aprūpes reformām u.c.

Partiju apvienību JV veido sešas partijas, to vidū partija VIENOTĪBA, “Kuldīgas novadam”, “Tukuma pilsētai un novadam”, “Valmierai un Vidzemei”, “Jēkabpils reģionālā partija” un “Latgales partija”.