Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Latvijas Krievu savienība izslēdz savu biedru Kozirevu

© F64

Latvijas Krievu savienība (LKS) sestdien valdes sēdē nolēma no partijas izslēgt Iļju Kozirevu, aģentūrai LETA pastāstīja šī politiskās spēka vadītāja Tatjana Ždanoka.

Viņa sacīja, ka Kozirevs no LKS izslēgts par izteicieniem, kas ir pretrunā partijas programmai, un pausti tādā formā, kas ir pretrunā ar partijas statūtiem.

Jau ziņots, ka Kozirevs bija viens no LKS Saeimas deputātu kandidātiem 13.Saeimas vēlēšanās. Iesniedzot kandidātu sarakstu, viņš pieteikts kā SIA "Comtel" tehniskais direktors un LKS valdes loceklis. Drošības policija Kozirevam inkriminē palīdzības sniegšanu ārvalstij pret Latviju vērstā darbībā.

Politiskās partijas valde sestdien arī pārrunājusi gatavošanos Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām. Ždanoka gan pagaidām nenosauca, kuri biedri no partijas startēs EP vēlēšanās, norādot, ka tas būs zināms janvārī. "Konkrēti pirmais trijnieks tiks nosaukts nākamā gada sākumā," sacīja Ždanoka.

LKS vadītāja arī pastāstīja, ka valdes sēdē pārrunātas partijas darbības formas un tas, kā strādāt tālāk.

"Turpmāk vairāk uzmanības pievērsīsim partijas locekļu tālākai izglītošanai - būs semināri, lekcijas," sacīja Ždanoka, piebilstot, ka tādējādi laiku līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām iecerēts aizvadīt, paaugstinot partijas biedru kvalifikāciju un zināšanas.

Kā ziņots, 13.Saeimas vēlēšanās par LKS nobalsoja 3,2% pilsoņu, un LKS, nepārvarot 5% robežu, parlamentā neiekļuva.