Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

"KPV LV" apstiprinājusi valdības deklarācijas projektu; tās saturu sīkāk gan nekomentē

© F64 Photo Agency

Partijas "KPV LV" 13.Saeimā ievēlētie deputāti šodien sanāksmē apstiprināja savu valdības deklarācijas projektu, kuru otrdien iesniegs Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, sacīja "KPV LV" Ministru prezidenta amata kandidāts Aldis Gobzems.

Gobzems paziņoja, ka Valsts prezidentam ir "pirmās rokas tiesības" attiecībā uz pieeju "KPV LV" valdības deklarācijas projektam.

Politiķis sīkāk nekomentēja partijas piedāvātās valdības deklarācijas projekta saturu.

Trešdien dokuments tikšot nosūtīts partijām un publiskots arī žurnālistiem, sacīja Gobzems. Sarunas ar pārējām piecām centriskajām, centriski labējām partijām par šo dokumentu varētu sākties nedēļas beigās vai nākamās nedēļas sākumā, cer "KPV LV" premjera kandidāts.

Politiķis sīkāk nekomentēja partijas piedāvātās valdības deklarācijas projekta saturu, taču tur neesot nekas slēpjams un vienkārši detalizētāk izklāstīti jautājumi, par kuriem jau runāts publiski.

Kā ziņots, valdības veidošanas sarunās iniciatīvu uzņēmušies trīs politiskie spēki, kuri iepriekš parlamentā nebija pārstāvēti - "KPV LV", JKP un AP. "KPV LV" premjera amata kandidāts ir Aldis Gobzems, JKP - Jānis Bordāns, bet AP - Artis Parbiks.

Pagaidām gan sarunās nav iezīmējies konkrēts premjera kandidāts, par kuru varētu vienoties partijas, kā arī nav skaidrs koalīcijas sastāvs. JKP uzsver, ka nesadarbosies ar ZZS, bet pārējie sarunās iesaistītie politiskie spēki mudina veidot plašāku koalīciju kopā ar ZZS.

Savukārt Vējonis uzskata, ka 13.Saeimā ievēlēto partiju darbs pie jaunās koalīcijas veidošanas vērtējams kā neapmierinošs. Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, Vējonis otrdien, 30.oktobrī, uz tikšanos Rīgas pilī aicinājis Gobzemu, Bordānu un Parbiku.